Welke vakantie vergelijkingssites zijn er?

Welke vakantie vergelijkingssites zijn er?

Veel mensen gaan jaarlijks op vakantie in de zomer en de winter. We houden ervan om even paar dagen of weken lekker niks te doen. Natuurlijk heeft dit ook te maken met de komst van het internet.

Hierdoor is de traditionele reisbureau overbodig en kun je zelf een hele reis uitstippelen. De honderden vergelijkingsites maken het mogelijk om met paar muisklikken een reis te boeken. Een reisbureau is vaak persoonlijker en kan je goed laten adviseren. 

Waar kan je vakanties vergelijken? 

Waar kan je vakanties vergelijken?

Vergelijken van vakanties en reizen kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld op de website van de luchtvaartmaatschappij, reisorganisatie of een vergelijkingssite. Het is altijd zinvol om een vakantie te vergelijken bij diverse reisaanbieders.

De prijzen zijn dynamisch, wat betekent dat het op elke moment aangepast kan worden. Neem hier de tijd voor, want op het internet vind je veel informatie. Bekende websites zijn onder ander Skyscanner, Momondo, Prijsvrij en Trivago. 

Skyscanner 

Skyscanner

Een bekende internationale zoekmachine voor het zoeken van vakanties. Je kunt op de website van Skyscanner honderden bestemmingen, hotels en vliegmaatschappijen vergelijken. Dit doe je door eenvoudig je bestemming en datum in te voeren wanneer je wilt vertrekken. De website is gratis en betalen van een boeking doe je op de website van de reisaanbieder.  

Momondo 

Momondo

Ook momondo is gratis. Je kunt hier allerlei bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen met elkaar vergelijken. Het is geen reisbureau, de boeking doe je bij de betreffende vliegmaatschappij.

Hoe werkt het? Ga naar de website en kies de luchthaven vanaf waar je gaat vertrekken. Kies vervolgens je vertrek en retourdatum. Je krijgt een overzicht te zien met prijzen op welke dagen het duurste en goedkoopst is. 

Vakantie via reisbureau en vergelijkingsites 

Vakantie via reisbureau en vergelijkingsites

Voordeel van een reisbureau is dat je direct vragen kan stellen aan de reisadviseur. Zij of hij heeft kennis over het land en bestemming. Ook kun je wensen aangeven en medewerker van het reisbureau kan een geschikte vakantie voor je vinden.

Een reis boeken via het reisbureau hoeft niet duurder te zijn. Online kun je snel reizen vergelijken en alle websites langsgaan. Een voordeel van online boeken is dat je reviews kunt lezen van andere vakantiegangers. Lees je veel negatieve beoordelingen dan kun je hierop je wensen aanpassen. Het is overzichtelijk en transparant.

Wil je geld besparen, dan is het vergelijken een goed begin. Het zoeken van je vakantie begint meestal online op je telefoon of achter je laptop. 

Online radar 

Online radar

Als je op vakantie gaat laat je familie en vrienden enkele weken achter je. Het zou toch leuk zijn als zij jouw kunnen volgen terwijl je in het vliegtuig zit. Via de website van VluchtVolgen24 is dit mogelijk! Het enige wat nodig is een vluchtnummer.

Hiermee zie je direct wanneer de vliegtuig is vertrokken, wat de bestemming is en hoelaat, hoe hoog het vliegt en de snelheid. Ook leuk om eens te proberen. Bijvoorbeeld als een vliegtuig over je heen vliegt, kun je direct zien van welke luchtvaartmaatschappij en bestemming. 

Vijf tips & tricks 

  1. Wil je op de hoogste zijn van de laatste aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrieven. 
  2. Kies voor een andere luchthaven als vertrekpunt. Woon je langs de grens? Misschien is het goedkoper als je vliegt vanaf een luchthaven in Duitsland of België. 
  3. Wees flexibele met de data. Het kan soms enkele euro’s verschillen als je op een andere dag vertrek. 
  4. Heb je een reis- of annuleringsverzekering? Maak een keuze of je dit nodig hebt of niet. 
  5. Boek een vakantie enkele weken van te voren. De prijzen in het hoogseizoen zijn vaker het hoogst. 

Jouw vakantiepret begint dus al vanaf het moment dat je de vakantie gaat boeken tot het moment daar is en je echt naar de vakantiebestemming toe zal gaan. Waarbij vrienden en familie je vlucht kunnen volgen en bijna met je meeklappen tijdens het landen.

Welke vakantie vergelijkingssites zijn er?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven