Welke energieleverancier is het meest duurzaam?

Welke energieleverancier is het meest duurzaam_

Als je op zoek bent naar een energieleverancier met duurzaam aanbod in energieproducten heb je veel keuze. Er is zelfs een energie initiatief van 100% groene energie van Nederlandse bodem te kiezen.

Het kiezen voor duurzaam opgewekte energie is door de enorme keuze steeds lastiger geworden. Want voor welk energieproduct kun je nu het beste kiezen en waar komt het vandaan. In dit artikel vertel ik je meer over de energieleveranciers en hun energieproducten. Zo krijg je veel meer inzicht in de mogelijkheden en waarvoor je kunt kiezen. Met onze energievergelijker is het overigens ontzettend eenvoudig om de prijzen van duurzame energie te vergelijken. Daarnaast kun je bij veel van de energieleveranciers kiezen voor CO2 compensatie op je gasverbruik. Dit betekend dat er per een bepaalde hoeveelheid gebruik geïnvesteerd zal worden in het planten van bomen.

Er zijn verschillende manieren waarop energie opgewekt kan worden. Ook in Nederland zijn er prachtige ontwikkelingen gaande. Maar we zijn er nog niet. Daarom is het belangrijk dat er steeds meer mensen voor een groene energie kiezen.

Want als er meer consumenten en bedrijven voor groene energie kiezen kunnen energiebedrijven blijven investeren in de ontwikkeling van duurzaam opgewekte energie. Want we zijn er allemaal ongetwijfeld over eens dat grijze energie niet meer van deze tijd is.

Waarom je duurzame energie van vandebron moet kiezen. 

Waarom je duurzame energie van energieleverancier vandebron moet kiezen.

Vandebron levert enkel en alleen duurzame energie van Nederlandse bodem. Hierbij kan je kiezen uit bio-, wind- of zonne-energiebron. Op deze manier weet je precies waar jou energie vandaan komt en waar jij je geld naar overmaakt.

Vandebron heeft als doel duurzame energie aan te bieden van lokale Nederlandse producenten, zo weet je dat je stroom goed is en dat je geld terecht in de Nederlandse economie terecht komt. Vandebron wil de energiemarkt eerlijker, transparanter en duurzamer maken. Zo wordt er minder roofbouw gepleegd op de natuur.

Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor duurzame energie van Vandebron. Het is één van de snelstgroeiende energiemaatschappijen van ons land en dat komt mede doordat zij expliciet binnen de Nederlandse economie stroom opwekken in samenwerking met locale duurzame ondernemers tegen een goedkoop tarief. 

Waarom je duurzame energie van Oxxio moet kiezen.

Waarom je duurzame energie van Oxxio moet kiezen.

Energiebedrijf Oxxio heeft de laatste jaren in Nederland een steeds grotere naam gekregen. Dit heeft als reden dat ze bepaalde garanties aanbieden bij het afnemen van duurzame energie.

Zo kan je een driejarig abonnement afsluiten waarin je gegarandeerd geen stijging zult zien in leveringstarief. Hierdoor heb je een lange tijd geen omkijken naar jouw energieleverancier en weet je ook nog zeker dat je duurzame energie afneemt. Oxxio garandeert namelijk dat hun stroom 100% vanuit duurzame, en dus groene bronnen wordt opgewekt en geleverd. Ook biedt Oxxio hun klanten bundelvoordeel. Dit houdt in dat zij naast duurzame energie ook televisie, internet en telefonie levere.

Door deze producten gezamenlijk af te nemen, profiteer je van blijvend combivoordeel en ben je dus goedkoper uit dan wanneer je al deze producten apart afneemt. 

Waarom je duurzame energie van Eneco moet kiezen.

Waarom je duurzame energie van Eneco moet kiezen.

Eneco is al jaren één van de grootste en meest bekende energieleveranciers van ons land. Zij hebben als slogan ‘heel Nederland schakelt om’. Daarmee bedoelt Eneco dat heel veel Nederlandse huishoudens tegenwoordig kiezen voor duurzame energie.

Daarom biedt Eneco ‘HollandseWind&Zon’ aan. Wanneer je dit energiepakket bij Eneco afneemt garanderen ze jou dat je schone energie van Nederlandse bodem ontvangt. Deze duurzame energie wordt opgewekt in Nederlandse wind- en zonneparken. De energie is dus 100% van Nederlandse bodem, 100% van duurzame bronnen en misschien wel het belangrijkste, zonder CO2 uitstoot!

Eneco investeert al een aantal jaar in Nederlandse wind- en zonneparken om de energie zo Nederlands en duurzaam mogelijk te maken. Daarbij leveren zij aan iedereen in Nederland, of je nou in Leeuwarden of Middelburg woont. Eneco laat graag natuurlijke bronnen werken voor hun energie en doen daarbij geen afbraak aan de natuur. En dat alles tegen een goede prijs! 

Waarom je duurzame energie van Budget Energie moet kiezen. 

Waarom je duurzame energie van Budget Energie moet kiezen.

Budget Energie is een redelijk nieuwe speler in de Nederlandse energiemarkt. Het woord budget kan in deze naam enigszins mislseidend zijn. Echter betekend budget niet alleen dat je voor het goedkoopste gaat. Je gaat bij Budget Energie namelijk voor de goedkoopste duurzame energie.

Ze garanderen dat je de allerlaagste prijs betaald en dat de stroom die zij leveren 100% duurzaam is. Budget Energie biedt je drie verschillende pakketten waar je uit kan kiezen. Je kan kiezen uit het ‘variabel pakket’, het ‘één jaar vast pakket’ en het ‘drie jaar vast pakket’.

Het ‘variabel pakket’ is maandelijks opzegbaar, bij ‘één jaar vast’ krijg je één jaar lang een vast laag tarief en tot €100 korting en bij ‘drie jaar vast’ krijg je drie jaar lang een vast laag tarie en tot €150 korting. Daarnaast bieden zij ook maandelijks 5 euro korting wanneer je ook een mobiel abonnement bij hen afsluit. Een win-win situatie dus. 

Ook andere energieleveranciers bieden je duurzame energie aan.

Hoewel je zojuist hebt gelezen wat de beste energie leverancier voor duurzame energie is zijn er meer energieleveranciers met duurzame energie of CO2 compensatie. Welke van de energieleveranciers dit zijn kun je in onze energievergelijker vinden.

Door energieleveranciers, prijzen als producten te vergelijken ben je verzekerd van een gunstige prijs voor energie en prachtige producten.

Welke energieleverancier is het meest duurzaam?
Schuiven naar boven