Wat kan ik met online boekhoud programma’s?

Wat kan ik met online boekhoud programma's?

Steeds meer ondernemers werken met een online boekhoud programma en applicaties. Dit heeft een aantal grote voordelen als direct inzicht in al je gegevens of het snel maken van een offerte. Je hebt er dus geen excel voor nodig en kunt veel meer zelf doen. 

De boekhouder die tot enkele jaren geleden nog broodnodig was voor je administratie zal de komende tijd door veel ondernemers vervangen worden door een applicatie. Dat heeft voordelen als lagere kosten, meer inzicht en direct sturen op resultaat. Je hebt bovendien geen papierwinkel meer waardoor je ook nog eens vele ruimte bespaard. In de verschillende programma’s zitten wel veel verschillende functies. Welk online boekhoud programma het beste bij je past hangt dus samen met hoe jouw boekhouding eruit ziet en wat je verwacht van een programma. Wil alle functionaliteit of heb je een programma alleen nodig voor de boekhouding? Zomaar wat vragen die de moeite waard zijn om te stellen. 



De basis functie van vrijwel iedere boekhouding is het kunnen factureren van kosten of inboeken van de inkopen. Door hier gebruik van te maken heb je alles direct inzichtelijk. Daarnaast zijn er ook nog andere belangrijke functies als het beheren van crediteuren en debiteuren of contacten. De omzet verwerken waardoor je makkelijker aangifte kunt doen of het beheren van projecten. 

Waar de meeste online boekhoud programma‘s volledige functionaliteit geven moet je bij anderen weer modules kopen om deze extra functionaliteit te hebben. Dat heeft voordelen dat je een boekhouding veel overzichtelijker kunt houden. Maar als nadeel dat de kosten voor een pakket vaak hoger zijn. 

winkelen

Kan ik facturen sturen met een online boekhoud programma? 

Kan ik facturen sturen met online boekhoud programma's?

Wanneer jij helemaal klaar bent om iedere maand de boekhouding van je eigen bedrijf te doen, zijn er verschillende online mogelijkheden. Online boekhoud programma’s schieten als paddenstoelen de grond uit en de keuze is enorm. Wanneer je echt niks meer om handen wilt hebben betreft het doen van jouw boekhouding is het wijs om te gaan voor een compleet pakket.  

Op internet kan je verschillende soorten aanbieders en pakketten met elkaar vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de prijs maar ook naar wat het pakket precies inhoudt. Om echt met alles in één keer klaar te zijn kan je het beste kiezen voor een volledig pakket inclusief facturatie.  

Hierdoor kan jouw online boekhouder alles voor je regelen en heb je er geen omkijken meer na. Alle rekeningen worden gewoon netjes gefactureerd en blijven niet onderop de stapel op je bureau liggen. 

Kan ik mijn rekening koppelen met een online boekhoud programma?

Kan ik mijn rekening koppelen met online boekhouden?

Het wordt bij ondernemers steeds populairder om voor online boekhouden te gaan. Het is namelijk een simpele en gebruiksvriendelijke manier om je administratie bij te houden. Het is daarom ook mogelijk om je zakelijke rekening te koppelen met je online boekhoudpakket.  

De reden dat dit steeds populairder wordt is dat niemand het leuk vind om zijn of haar boekhouding bij te houden. Je bent een ondernemer dus wil je ondernemen en niet je tijd besteden aan saaie cijfertjes en kostenposten. En het uitbesteden van je boekhouding loont enorm.  

Zo bespaar je er per maand gemiddeld 17 uur aan tijd mee. Tijd die je nu kan gebruiken om te ondernemen in de wetenschap dat jouw boekhouding wel snor zit. En als je je rekening koppelt aan je online boekhouder betaal je hem of haar ook niet meer voor het invoeren van cijfers. Want dat gaat compleet automatisch.  

Kan ik inkopen verwerken met een online boekhoud programma?  

Kan ik inkopen verwerken met online boekhouden?

Wanneer je er voor gekozen hebt om online te gaan boekhouden is het verstandig om goed te vergelijken welk boekhoudprogramma bij jouw wensen en overzicht past. Veel ondernemers hebben een onderneming waarbij ze veel uitgaven doen aan het inkopen van diensten of producten. Het is daarom handig om, als je in die categorie valt, goed te bekijken of jouw online boekhoudprogramma ook de inkopen goed kan verwerken.  

En of jij begrijpt hoe het werkt. Want er zijn verschillende programma’s en de één is makkelijker en overzichtelijker als de ander. Om een complete boekhouding te voeren zonder dat je er omkijken naar hebt is het vergelijken van boekhoudprogramma’s die het registreren van inkopen makkelijk en simpel voor jou verwerkt. 

Maakt online boekhouding boekhouden makkelijker?  

Maakt online boekhouding boekhouden makkelijker?

Voor veel ondernemers, die vooral graag willen ondernemen, is boekhouden een nachtmerrie. Het is allemaal met cijfertjes, inkomsten, uitgaven, kostenposten enz. Misschien ben jij wel een ondernemer die helemaal klaar is met deze administratieve rompslomp en zie je door de bomen het bos niet meer.  

Online boekhoudprogramma’s willen, behalve geld aan je verdienen, er voor zorgen dat je boekhouding makkelijk en overzichtelijk wordt. Door deze service te bieden heb jij als ondernemer eigenlijk geen omkijken meer naar jouw financiële administratie en kan jij gewoon met een gerust hart aan je belasting plichten voldoen.  

Online boekhouden maakt boekhouden niet persé makkelijker maar neemt het compleet uit handen. Zodat jij je weer kan focussen op waar je echt goed in bent, ondernemen.  

Is online boekhouden belastingtechnisch interessant?  

Is online boekhouden belastingtechnisch interessant?

Voor veel ondernemers is de belastingaangifte iets waar ze geen kaas van hebben gegeten. Dan zijn online boekhoudprogramma’s ontzettend handig om mee te werken. Door deze programma’s kun je vaak een uitdraai maken van de belasting aangifte. Je hoeft deze uiteindelijk alleen nog in te voeren in je belasting portaal.  

Na het inloggen bij de belastingdienst is het alleen nog een kwestie van de cijfers invoeren en versturen. Daarna krijg je via de mail te weten hoeveel belasting je moet betalen. Dit bedrag kun je overboeken waarna je klaar bent en er weer een kwartaal tegenaan kunt. 

Voor de belasting jaaraangifte is het wel verstandig om een boekhouder te vragen voor hulp. Je hebt immers te maken met verschillende voordelen die je niet wil mislopen. Hou ook geld apart voor de belasting die je aan het einde van het jaar moet betalen.  

Online boekhouden heeft handige functies voor je?  

Online boekhouden heeft handige functies voor je?

Door de rekening te koppelen kunnen veel boekhoudprogramma’s veel administratie automatisch uitvoeren. Je loopt het eenmaal per week even na en klaar. Dat is een groot voordeel. Wil je het jouw klanten nog makkelijker maken? Dat kan met het instellen van IDeal betalingen. Als een klant een factuur met IDeal betaald komt dit automatisch in het systeem te staan als verwerkt.  

Op die manier weet je dus direct welke facturen er betaald zijn, nog betaald moeten worden of wanneer je nog een herinnering moet sturen om betaald te krijgen. 

Boekhouding blog

belastingtechnisch interessantboekhoud functiesboekhoudenboekhouden makkelijkboekhouden onlineboekhoudingfacturen sturenfactuur programmainkopen verwerkenonline boekhoudenonline boekhouding makkelijkerrekening koppelen

Comments are disabled.