Waarom betaal je met een sim-only minder kosten?

Waarom betaal je met een sim-only minder kosten_

Een telefoonabonnement zonder telefoon? Dan is de Sim-only abonnement vorm zeker een goede aanrader. Je betaalt geen kosten voor het kopen op afbetaling van een dure mobiele telefoon maar alleen voor een uitgebreid abonnement.  

Wanneer je nog een goede mobiel hebt is het natuurlijk zonde om daar geld aan kwijt te zijn door een duurder abonnement met mobiel. Dan kun je beter een jaarabonnement sluiten zonder een duur mobiel en over een jaar weer verder kijken. Wanneer je voor een sim-only abonnement kiest profiteer je vaak ook nog van andere voordelen als een dubbele data of meer belminuten. Je kunt dus profiteren van veel meer voordelen dan alleen een lage abonnementsprijs. Daarom vertel ik je graag over sim only pakketten. Wat de voordelen zijn of wanneer het juist een slimme keuze is. 

Over een slimme keuze gesproken. Een nieuwe mobiel is leuk maar wanneer je een goede mobiel hebt die aan al je verwachtingen voldoet natuurlijk overbodig. Wil je toch een mobiel? Dan kun je ook nog overwegen om tweedehands herstelde mobieltjes te kopen. Op internet zijn er heel veel verschillende websites waar je deze goedkoop kunt kopen. Kijk bijvoorbeeld eens op Refurbished.nl 

Wanneer is voor een sim-only abonnement kiezen slim?

Wanneer is voor een sim-only abonnement kiezen slim?

Wanneer je een nieuw telefoonabonnement nodig hebt kan je kiezen voor een normaal abonnement met een nieuw toestel. Wanneer je dit doet heb je dus het nieuwste van het nieuwste wat betreft je smartphone. Het nadeel hiervan is dat je één of twee jaar vast zit aan dit abonnement. Dit is vooral zo lang omdat je ook je nieuwe smartphone moet afbetalen.  winkelen

En als je het totale kostenplaatje bij elkaar optelt kom je er ook nog achter dat je eigenlijk veel meer betaald voor de smartphone dan de werkelijke waarde. 

Wanneer je voor een sim-only abonnement kiest, heb je hier geen last van. Het enige wat je krijgt als je dit abonnement afsluit is een sim kaart. Je moet dan uiteraard nog wel een telefoon hebben die je kan gebruiken. Sim-only zijn, los van het feit dat je niks voor een toestel betaald, goedkoper en makkelijker opzegbaar. Zo ben je veel flexibeler en kan je altijd snel switchen naar een goedkopere provider. 

Kan ik met sim-only mijn huidige mobiel blijven gebruiken?

Kan ik met sim-only mijn huidige mobiel blijven gebruiken?

Wanneer je voor een sim-only abonnement gaat, krijg je er geen telefoon bij. Je moet dus zorgen dat je zelf nog een goed toestel hebt om gebruik te kunnen maken van dit aanzienlijk goedkopere abonnement.  

Wat je ook kan doen is zelf een los toestel kopen die je kan gebruiken voor je sim-only abonnement. Dit is over het algemeen ook een stuk goedkoper dan dat je een abonnement neemt met een nieuwe smartphone erbij. Dit omdat je dan toch altijd net meer betaald dan de waarde van je toestel.  

Een sim-only abonnement kan je dus met elke smartphone gebruiken. En het fijne aan een sim-only abonnement is dat je deze vaak maandelijks kan opzeggen. Je kan dus altijd voor de beste of goedkoopste deal gaan zonder dat je een nieuw toestel nodig hebt.  

Welke abonnement looptijd kan ik het beste kiezen?

Welke abonnement looptijd kan ik het beste kiezen?

Bij sim-only kan je uit verschillende typen abonnementen kiezen. Je betaalt bij sim-only alleen voor minuten, smsjes en data. Hierdoor is een sim-only abonnement dus veel minder duur. Naast dat je kan kiezen uit het aantal belminuten, smsjes en data kan je ook kiezen voor een gunstige looptijd. Wanneer je voor een abonnement gaat van twee jaar zal je gemiddeld per maand minder betalen dan wanneer je voor een abonnement van één jaar gaat.  

Dit is omdat ze op een abonnement van één jaar veel minder winst maken wanneer het hetzelfde maandbedrag is als bij een tweejarig abonnement. Daarnaast kan je ook kiezen voor een abonnement die je maandelijks kan opzeggen. Deze is iets duurder maar je bent wel een stuk flexibeler om over te stappen naar een andere provider.  

Er zijn dus een hoop verschillende opties die je met elkaar moet vergelijken om een verstandige keuze te maken. Gelukkig zijn er op internet verschillende onafhankelijke vergelijkingssites die je kan raadplegen.  

Wanneer is een sim-only abonnement een goede keuze?

Wanneer is een sim-only abonnement een goede keuze?

Het kiezen voor een sim-only abonnement is een stuk voordeliger dan een gewoon telefoon abonnement. Dit komt uiteraard omdat je geen kosten betaalt voor het toestel en een verzekering daarvoor. Wanneer je dus zelf beschikt over een goede smartphone is een sim-only deal de allerbeste keus die je kan maken.  

Ben je iemand die wel de allernieuwste telefoon wilt hebben maar daar niet twee jaar lang voor wil betalen? Dan is het slim om een los toestel te kopen en een sim-only abonnement. Zo is het toestel echt van jou, ben je veel flexibeler om te switchen van provider en ben je ook nog eens goedkoper uit. 

Telefonie sim-only blog

abonnementenmobielsimsim only abonnementsim-onlysim-only pakketsim-only pakkettensimonlysimonlyabonnementtelefoon abonnementen

Comments are disabled.