Van kast tot de televisie

inboedel verzekering

De inboedelverzekering dekt de financiële gevolgen van schade aan de spullen in uw huis als gevolg van inbraak, brand of explosie. Om uw kostbaarheden vergoed te kunnen krijgen, bestaat de inboedelverzekering. 

Aanbieders vergelijken 

Als u besluit een inboedelverzekering af te sluiten, dan is het zeker de moeite waard om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Op de website van Independer staan alle aanbieders op een rijtje. Aangezien de premies van inboedelverzekeringen jaarlijks veranderen, is het noodzakelijk om de aanbieders regelmatig met elkaar te vergelijken.  

Dekking 

Het is belangrijk dat de dekking van de verzekering bij uw situatie past; zorg dat de dekking niet beperkt maar ook niet te uitgebreid is. In de polisvoorwaarden kunt u precies zien waarvoor u verzekerd bent.  

Wees niet onderverzekerd 

winkelen

Bij de meeste verzekeraars is het mogelijk om het eigen risico per schadegeval te verhogen. Vaak kan dit in ruil gaan met een korting op de premie. Als u niet of nauwelijks schade of dure spullen in huis heeft, is dit een erg voordelige keuze. Wat nog meer van belang is, is dat u ervoor moet zorgen dat u niet onderverzekerd bent; dit kan tot een hoop kosten leiden mocht er iets met uw inboedel gebeuren. Het gebruiken van de inboedelwaardemeter is daarom erg belangrijk. Bovendien zal u de wijzigingen van uw inboedel jaarlijks opnieuw moeten vaststellen. 
 
Wat u zelf nog meer kunt doen om te besparen op onnodige kosten, is het plaatsen van rookmelders of een goed slot te monteren om inbrekers geen enkele kans te geven om binnen te komen. 

Besparen

aanbieders vergelijkenbrandverzekeringdekkingexplosieverzekeringfinanciele gevolgeninboedelverzekeringinbraakverzekeringkasttelevisieveiligwonenverzeker jeverzekeringenwoonhuisverzekringwoonverzekering

Comments are disabled.