Vakantie op de Veluwe

Vakantie op de Veluwe

Niet alleen het prachtigste natuurgebied van Gelderland, maar ook van heel Nederland. De Veluwe biedt naast de adembenemende natuur, ook een hoop andere bezienswaardigheden.

De een gaat een middagje wandelen en de ander boekt een hele vakantie op de Veluwe. Woon je niet in de buurt? Dan raden we zeker een weekendje Veluwe in te plannen. De Veluwe is een gebied met twee nationale parken met volop mogelijkheden voor jong en oud. Waar zullen we beginnen! 

Overnachten op de Veluwe

Overnachten op de Veluwe

Is het de eerste keer dat je naar de Veluwe gaat? Dan raden we aan altijd een overnachting te boeken. De Veluwe is een plek waar je goed kunt uitrusten en tegelijkertijd ook kunt genieten.

Er zijn een hoop manieren om te overnachten op de Veluwe. De bekende is een groepsaccommodatie Veluwe, omdat veel mensen vaak met een groep naar de Veluwe gaan. Dit kan bijvoorbeeld met je familie zijn, maar ook met je vrienden. Je kunt op de Veluwe kiezen uit de volgende overnachtingsmogelijkheden: 

Er zit voor iedereen wel iets tussen en de meeste mogelijkheden zijn ook kindvriendelijk. Er komen ook veel gezinnen en families langs met kinderen en om deze reden is de Veluwe op de meeste plekken kindvriendelijk. 

De Veluwe met kinderen

De Veluwe met kinderen

Met je gezin op reis is altijd leuk, maar kan ook stressvol zijn. Om zo veel mogelijk te genieten is het belangrijk dat er veel kindvriendelijke plekken zijn.

De Veluwe heeft een groot aanbod aan activiteiten voor een vakantie met kinderen. Denk aan de natuur ontdekken, pretparken, dierentuinen en nog veel meer. Een aantal kindvriendelijke plekken die je alvast kunt inplannen:

  • De Julianatoren; ideaal voor kinderen vanaf een leeftijd van drie tot zes jaar. Een hoop voorstellingen, speelgoed en achtbanen. 
  • Dierenpark Apenheul; zijn je kinderen niet bang voor loslopende apen? Dan is een dagje Apenheul één van de leukste dingen om in te plannen. 
  • Museau; er zijn een hoop musea waar je samen de hele dag kunt spenderen. Denk aan het Watermuseum waar je kinderen kunnen spelen met waterroutes en zelf dammen kunnen bouwen. Of misschien het openluchtmuseum waar je samen met een trein een rondje kunt rijden over het terrein. 
  • Paleis het Loo; bekijk samen met je kind de mooie tuinen en volg een kinder-audio tour om van alles te leren over de omgeving.  

Activiteiten op de Veluwe 

Activiteiten op de Veluwe

Er zijn een hoop activiteiten die je kunt doen wanneer je op vakantie gaat op de Veluwe. Zo zijn er een hoop kindvriendelijke activiteiten, maar ook een hoop sportactiviteiten. We hebben er een aantal op een rijtje gezet: 

  • Wandelroutes; de Veluwe staat bekend als het mooiste natuurgebied van Nederland. Er zijn een hoop manieren om de Veluwe te ontdekken zoals bijvoorbeeld het bewandelen van één van de vele wandelroutes. 
  • Fietsroutes; natuurlijk kun je ook op de fiets de Veluwe ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de heidevelden, de stuwwallen en meer.
  • Mountainbike routes; dit is voor de sporters die ervan houden om spanning op te zoeken en nieuwe uitdagingen aan te gaan. De routes zitten vol scherpe bochten, obstakels op de weg en heftige singletracks. 
  • Ruiterroutes; houd je van paardrijden of heb je zelf een paard? Er zijn een hoop paden die je kunt ontdekken.

Naast activiteiten in de natuur zijn er een hoop andere dingen die je kunt ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan het aanbod eten & drinken. De Veluwe biedt eindeloos veel mogelijkheden op dit gebied.

Zo kun je genieten van bekende sterrenrestaurants, maar kun je ook gaan borrelen op de vrijdagmiddag. Wil je meer cultuur snuiven? Ontdek de lekkerste Veluwse recepten die hier veel worden gegeten en laat je verrassen.

Vakantie op de Veluwe
Schuiven naar boven