U hebt maar één lichaam

U hebt maar één lichaam

Bekijk de inhoudsopgave van dit artikel

Een nieuwe auto kunt u makkelijk kopen. Een nieuwe wasmachine heeft u zo aangeschaft. Wanneer deze objecten stuk zijn, gaat u naar de winkel en koopt u wat nieuws. Voor uw lichaam geldt dit niet. Om deze reden is het slim om zuinig te zijn op uw lichaam. Hierdoor kunt u ook kosten besparen. Dit zijn vooral mogelijke zorgkosten. Er zijn veel dagelijkse activiteiten die u makkelijk kunt doen (of niet doen) om te besparen op uw gezondheid.  

Gezond eten 

Men zegt: “u bent wat u eet” en deze zin klinkt misschien als een dooddoener, maar het is wel de waarheid. Eet bewust. Als u ’s avonds voor de buis zit, werkt u makkelijk een zak chips weg. Verstandig is om u chips in een schaaltje te doen. U eet dan één bakje met chips en ruimt de zak chips weer op. Het is zonde om een hele zak chips te eten, u geniet er dan niet eens van.  

Ga zelf de keuken in  

Kant en klare maaltijden zijn erg verleidelijk. Na een lange dag werken is het natuurlijk fijn om even iets op te warmen en het voor de televisie op te eten. Door zelf te koken hebt u zelf in de hand hoeveel calorieën u eet. U weet precies wat u naar binnen krijgt.  
 

Lekker bewegen 

Neem de trap in plaats van de lift. Stap een halte eerder uit wanneer u met de bus gaat. Parkeer niet altijd naast de deur. Als u een paar kleine boodschappen moet halen, ga dan lopend naar de supermarkt. Vermijd de roltrap, zoek een trap. Er zijn genoeg kleine dingen waardoor u uw dagelijkse bewegingen flink kunt laten toenemen.  

winkelen

Besparen

gezond etengezonde voedinggezondheidkeukenkokenmisschiennieuwe autozuinig

Comments are disabled.