Sleutel eens aan u autokosten.

Sleutel eens aan u autokosten.

Automobiliteit is een groot goed. Zeker voor wie wat minder centraal woont is de auto al snel het aangewezen middel van vervoer. Maar voor wie de kosten daarvan niet aan de baas kan overlaten, is het flink slikken als duidelijk wordt hoe hoog de maandelijkse uitgaven in feite zijn: Brandstof, wegenbelasting, verzekering, onderhoud en afschrijving niet te vergeten. Nuttig voor het huishoudbudget om te bekijken of het ook minder kan met die autokosten. Bijvoorbeeld: 
 
De auto niet gebruiken als het niet echt nodig is. Logisch maar gemakkelijker gezegd dan gedaan. Nog even snel dat vergeten pak melk halen bij de supermarkt. Op de fiets kan het ook. Om de twee of drie jaar de auto inruilen voor een nieuw(er) exemplaar, omdat een auto met minder kilometers op de teller beter verkoopt, of omdat u dan weer een tijdje garantie hebt, of omdat u geniet van weer nieuwere techniek: Mooi, als u zich dat kunt permitteren, maar realiseer u, dat naarmate een auto ouder is de afschrijving steeds geringer wordt. De kans op gebreken wordt weliswaar weer groter. Dat is ook afhankelijk van uw rijgedrag, dus hebt u dit deels zelf in de hand. 
 
De auto gewoon verkopen, als u maar heel weinig kilometers maakt en een taxi nemen, of een Greenwheel-deelnemer worden – ook dat kunnen stappen zijn, die zowel geld als milieubesparend blijken. Uw auto delen met anderen is een ontwikkeling die nog in de kinderschoenen staat. 
 

Aan de kosten van onderhoud valt nog het meest te sleutelen. De schrik slaat u om het hart als u ‘aan de beurt’ bent. Zeker bij de officiële dealers. De kosten van zo’n beurt zijn tevoren wel precies bekend. De onzekerheid begint, als er ‘complicaties’ zijn. Dan is het een kwestie van vertrouwen, dat bepaalde reparaties ook echt nodig zijn. Maar altijd zijn ze duurder dan u hoopte. Sommige merkdealers geven inmiddels wel korting op onderhoud van oudere karretjes. Maar dan nog is het uurloon van de monteur flink hoger dan in de gemoedelijke garage, waar alle merken welkom zijn. En waar ook nog wel even tussendoor – en gratis – een lampje wordt vervangen. Dus toch eens op zoek naar zo’n besparend adres? 

Besparen

autoauto kostenautokostenfietsgoedkoper rijdeninruilenkosten autorijgedragverbruikvervoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frank Almere is overgestapt
Keuze vandebron energie | 1 Jaar
Karen Rotterdam is overgestapt
Keuze Eneco energie | 1 Jaar
Steven Kockengen is overgestapt
Keuze Engie energie | 1 Jaar
Mariska Groningen is overgestapt
Keuze vandebron energie | 3 Jaar
Sander Maarssen is overgestapt
Keuze Eneco energie | 3 Jaar
Anoniem Den Haag is overgestapt
Keuze Vattenfall energie | 1 Jaar
Anoniem Den Haag is overgestapt
Keuze Vattenfall energie | 1 Jaar
Anoniem Portengen is overgestapt
Keuze vandebron energie | 1 Jaar
Jos Schoonhoven is overgestapt
Keuze Eneco energie | 1 Jaar
Anoniem Woerden is overgestapt
Keuze Essent energie | 1 Jaar
Bespaar vandaag al op je autoverzekering!
Je hebt zojuist gelezen over autoverzekeringen. Nieuwsgierig geworden? Ga dan aan de slag met het vergelijken van de verschillende auto verzekeringen. Je kunt er direct geld mee besparen en je bent vaak veel uitgebreider verzekerd dan bij je huidige verzekeraar.
Geld besparen ... ?
Bespaar vandaag al op je energierekening!
Je hebt zojuist gelezen over energie kosten. Nieuwsgierig geworden? Ga dan aan de slag met het vergelijken van jouw energiekosten. Je kunt er per jaar heel veel geld mee besparen. Zo behalen onze klanten een gemiddelde besparing van maar liefst 367 euro per jaar. Niet mis toch?
Geld besparen ... ?
Bespaar vandaag al op je telefoon abonnement!
Je hebt zojuist over telefoon abonnementen gelezen. Nieuwsgierig geworden? Maak dan een vergelijking tussen de verschillende telecom aanbieders die er zijn. Je kunt er honderden euro’s mee besparen of de nieuwste mobiele telefoon door scoren.
Geld besparen ... ?
Bespaar vandaag al op je zorgverzekering!
Je hebt zojuist gelezen over zorgverzekeringen en aanvullende verzekeringen. Nieuwsgierig geworden? Maak dan eens een vergelijking tussen verschillende grote zorgverzekeraars. Op deze manier kun je veel geld op je basis zorg verzekering besparen. Maar ook kiezen voor een aanvullende zorgverzekering.
Geld besparen ... ?