Een nieuw telefoonabonnement tegen de laagste prijs?

Een nieuw telefoonabonnement maar wel voor de laagste prijs. Dan is het vergelijken van de prijzen zeker belangrijk. Door het vergelijken van abonnementen weet je namelijk precies wat je iedere maand kwijt bent.  

Een telefoonabonnement zelf is vaak enkele tientjes per maand. Een beetje afhankelijk van waar je voorkeur naar uit gaat. Maar wanneer je er een mobiele telefoon bij neemt kunnen de kosten soms wel flink oplopen. Zo betaal je voor een toestel van slechts 250 euro een tientje per maand extra bij een 2-jarig telefoonabonnement. Wanneer je een toestel van meer dan het dubbele of soms zelfs het 4-voudige koopt ben je voor het toestel dus 40 euro per maand kwijt naast de kosten voor je abonnement. Zo zie je maar weer dat de maandelijkse kosten in enkele klikken flink kunnen oplopen waardoor goed vergelijken en relevantie informatie nog belangrijker is. 

Wanneer je een nieuw telefoonabonnementen vergelijkt is het altijd verstandig om meer opties met elkaar te vergelijken. Op deze manier krijg je een beter beeld van de prijzen zoals telecom aanbieders je kunnen aanbieden. Soms is een duurder abonnement toch goedkoper door een hogere korting. Laat je dus niet verleiden door een eerste indruk maar vergelijk meerdere soorten mobiele abonnementen en telefoons met elkaar. 

Kies voor een oudere mobiele telefoon bij een nieuw telefoonabonnement.

Kies voor een oudere mobiele telefoon bij je abonnement.

Als je een nieuw telefoonabonnement afsluit dan is een van de leukste bijkomstigheden dat je er een telefoon bij mag uitkiezen. Er zijn zoveel verschillende telefoons om uit te kiezen dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet.  winkelen

We kunnen je vertellen dat een goede manier om te besparen op je abonnement is door niet het nieuwste model uit te kiezen. Bij je abonnement betaal je ook toestelkosten en daarom ben je een stuk duurder uit met een nieuwere telefoon. Er zijn veel goede telefoons met een heel fijn prijsje, dus op de kwaliteit hoef je niet in te leveren als je kiest voor een wat ouder model.  

Kies minder internet bij je nieuwe telefoon abonnement.

Kies minder internet bij je nieuwe telefoon abonnement.

Hoe meer internet je hebt bij je abonnement hoe duurder je uit bent, klinkt hartstikke logisch toch? Maar ga eens bij jezelf na hoeveel internet je nou echt daadwerkelijk nodig hebt. Natuurlijk zou het vervelend zijn om halverwege de maand zonder internet te zitten, maar als je een abonnement neemt met het meeste internet merk je aan het einde van de maand meestal dat je nog bij lange na niet al je MB’s hebt verbruikt.  

Heel veel internetgebruik  op de telefoon gaat toch via WIFI. Dan betaal je dus eigenlijk voor niks en dat is natuurlijk gewoon zonde van je geld. Zet het aantal internet MB’s van je abonnement omlaag en je zult zien dat de kosten van je abonnement ook een aardig stukje dalen.  

Kies minder belminuten bij je mobiele telefoon abonnement.

Kies minder belminuten bij je mobiele telefoon abonnement.

Nog een makkelijke manier om te besparen op je abonnement is door je belminuten lager in te stellen. Als je de telefoon gebruikt voor je werk en er veel mee belt, of als je regelmatig lange gesprekken voert is het natuurlijk niet handig om dit te doen. Maar veel mensen bellen tegenwoordig eigenlijk nauwelijks nog.  

Ook in dat geval betaal je elke maand voor iets waar je eigenlijk  geen gebruik van maakt. Je kunt dan dus best het aantal belminuten bij je abonnement een stukje omlaag schroeven en dan zul je zien dat het bedrag dat je elke maand moet betalen voor je abonnement ook omlaag gaat.  

Wat je ook kunt doen is bellen via berichtendiensten als Whatsapp. Dit gaat via internet of je WiFi en kost je dus helemaal niets aan belminuten.  

Kies voor een langere looptijd voor je telefoon abonnement.

Kies voor een langere looptijd voor je telefoon abonnement.

Wanneer je voor een nieuw telefoonabonnement gaat kan je voor verschillende looptijden kiezen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een éénjarig telefoonabonnement. Dit is vooral aantrekkelijk voor flexibele mensen die ieder jaar voor het voordeligste abonnement willen gaan. Je kan dan op elk moment je telefoon abonnement opzeggen met een opzegtermijn van één maand.  

Aan de andere kant is het ook lucratief om voor een abonnement te kiezen met een langere looptijd. Providers geven klanten die bij hen een langlopend abonnement afsluiten krijgen meestal wat korting omdat ze zich voor langere tijd aan hen binden. Daarnaast is het voordelig wanneer je een abonnement afsluit inclusief een nieuwe smartphone.  

Doordat je contract langer doorloopt wordt de prijs van je telefoon gespreid over het aantal maanden van je abonnement. Wanneer je kiest voor een abonnement met een langere looptijd is het wijs om de aanbieders goed met elkaar te vergelijken.  

Kies voor een oudere mobiel bij je telefoon abonnement.

Kies voor een oudere mobiel bij je telefoon abonnement.

Wie wil er niet de nieuwste mobiele telefoon? Iedereen wil dat natuurlijk maar ook als je daarvoor enkele tientjes per maand extra moet betalen. Vast niet en veel oudere toestellen kunnen prima een aantal jaren mee. En voor het geld dat je daarmee bespaard kun je veel andere leuke dingen doen. 

Wanneer je kiest voor een eerder model zijn de kosten vaak een heel stuk lager. Veel providers willen de voorraad namelijk sneller verkopen omdat deze steeds minder waarde krijgen. Dan is het verkopen van hogere abonnementen waarbij je minder voor het mobieltje betaald een heel slimme keuze.  

Je krijgt daarom bij het kiezen van oudere toestellen een hoger abonnement waardoor de mobiele telefoons vaker goedkoper aangeboden kunnen worden. Ook zijn er providers die oudere modellen tegen bodemprijzen inkopen. Ook daar profiteer je als consument van. 

Telecom telefoon abonnementen blog

abonnementbelminutenlangere looptijdmobiel abonnementmobiele telefonienieuwe telefoonoudere mobieltelefoontelefoon abonnementtelefoon abonnemententelefoonabonnement

Comments are disabled.