Liever plankgas dan 1 op 17?

Liever plankgas dan 1 op 17

Besparen op het verbruik van benzine of andere autobrandstofsoorten: het is niet de hobby van de sportieve rijder, maar wel heilzaam voor uw portemonnee. Met weinig moeite zijn al resultaten te boeken. En nog meer met enige investering – maar daarover zo dadelijk nog. 
 
U hoort er vrijwel niets meer over – het nieuwe rijden, dat de ANWB een paar jaar geleden introduceerde. Maar werkt nog steeds: Rustig optrekken, niet ver doortrekken in de versnellingen, cruise-controle waar het kan en in een zo hoog mogelijke versnelling rijden. En actueler: Honderddertig op de snelweg – het mag weer, maar het hoeft niet. En doe het vooral niet als u wilt besparen. 
 
Niet langs de snelweg tanken, maar een voordelig pomp uitzoeken, is uiteraard een goede mogelijkheid tot besparing. Zolang u niet al te ver om gaat rijden teneinde dat voordeel binnen te halen. Heel even nadenken welke routes u gaat volgen – soms is het simpel. 
 
Er zijn tevens opvallende uitkomsten uit wetenschappelijk onderzoek naar brandstofbesparing. Uit een afstudeeronderzoek van de Technische Universiteit van Eindhoven blijkt dat automobilisten tot 12% (gemiddeld 6%) brandstof kunnen besparen door sneller te schakelen. Een dynamische beweging, waarbij u niet het gevoel schijnt te hebben een slome automobilist te worden.  
 

Voor wie er wat geld voor over heeft, dat zich terugverdient en bovendien beter is voor het milieu, zijn resultaten van een studie van de Universiteit van München interessant. Het gebruik van banden met een lage rolweerstand, de zogenaamde groene banden, verdient zich sneller terug dan bijvoorbeeld een automatisch start-stopsysteem of hybride-aandrijving. Een start-stopsysteem levert overigens een zelfde brandstofbesparing op, maar dit systeem is belangrijk duurder. Hoe dan ook: Stop in elk geval met ‘planken’, ook al rijdt u in een lease-bak. En maak er een sport van de 1:17 te halen. 

Besparen

anwbautobrandstoffenbenzinebesparenbrandstofbrandstofbesparinghonderdertignieuwe rijdenonderzoeksnelweguitkomstverbruikwetenschappelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frank Almere is overgestapt
Keuze vandebron energie | 1 Jaar
Karen Rotterdam is overgestapt
Keuze Eneco energie | 1 Jaar
Steven Kockengen is overgestapt
Keuze Engie energie | 1 Jaar
Mariska Groningen is overgestapt
Keuze vandebron energie | 3 Jaar
Sander Maarssen is overgestapt
Keuze Eneco energie | 3 Jaar
Anoniem Den Haag is overgestapt
Keuze Vattenfall energie | 1 Jaar
Anoniem Den Haag is overgestapt
Keuze Vattenfall energie | 1 Jaar
Anoniem Portengen is overgestapt
Keuze vandebron energie | 1 Jaar
Jos Schoonhoven is overgestapt
Keuze Eneco energie | 1 Jaar
Anoniem Woerden is overgestapt
Keuze Essent energie | 1 Jaar
Bespaar vandaag al op je autoverzekering!
Je hebt zojuist gelezen over autoverzekeringen. Nieuwsgierig geworden? Ga dan aan de slag met het vergelijken van de verschillende auto verzekeringen. Je kunt er direct geld mee besparen en je bent vaak veel uitgebreider verzekerd dan bij je huidige verzekeraar.
Geld besparen ... ?
Bespaar vandaag al op je energierekening!
Je hebt zojuist gelezen over energie kosten. Nieuwsgierig geworden? Ga dan aan de slag met het vergelijken van jouw energiekosten. Je kunt er per jaar heel veel geld mee besparen. Zo behalen onze klanten een gemiddelde besparing van maar liefst 367 euro per jaar. Niet mis toch?
Geld besparen ... ?
Bespaar vandaag al op je telefoon abonnement!
Je hebt zojuist over telefoon abonnementen gelezen. Nieuwsgierig geworden? Maak dan een vergelijking tussen de verschillende telecom aanbieders die er zijn. Je kunt er honderden euro’s mee besparen of de nieuwste mobiele telefoon door scoren.
Geld besparen ... ?
Bespaar vandaag al op je zorgverzekering!
Je hebt zojuist gelezen over zorgverzekeringen en aanvullende verzekeringen. Nieuwsgierig geworden? Maak dan eens een vergelijking tussen verschillende grote zorgverzekeraars. Op deze manier kun je veel geld op je basis zorg verzekering besparen. Maar ook kiezen voor een aanvullende zorgverzekering.
Geld besparen ... ?