Kinderopvang voor veel mensen te duur

Kinderopvang voor veel mensen te duur

Bekijk de inhoudsopgave van dit artikel

Regelmatig ziet u krantenkoppen waar staat dat de kinderopvang voor veel ouders simpelweg te duur is. Vaak wordt er dan naar een andere oplossing gezocht: een buurvrouw die even oppast, spelen bij een vriendje of vriendinnetje of opa en oma natuurlijk. In dit artikel kunt u een aantal tips lezen om uw kind opvangen toch goedkoper te maken. 

Kijk in uw omgeving 

Het kan een oplossing zijn om andere vaders en moeders in de buurt aan te spreken. Vraag of u op elkaars kinderen kunt passen. Vaak hebben moeders nog een kind die nog niet naar school gaat. Opa en oma vragen heeft ook een voorkeur. Dit heeft een aantal voordelen. Het kleinkind bouwt al een band op met zijn opa/oma. Daarnaast zijn opa en oma’s vaak flexibel in tijden en dagen. U weet zeker dat uw kind in goede handen is. 

Vergelijk 

Niet iedereen heeft een flexibele opa of oma. Wanneer u toch voor een kinderdagverblijf kiest, kijk dan eerst goed rond. Vaak zijn er in uw omgeving meerdere kinderdagverblijven. Het loont om ze even naast elkaar te leggen om te vergelijken. U betaalt bij een kinderdagverblijf vaak per dag en niet per uur. Hierdoor kunnen de prijzen ontzettend verschillen.  

Gastouder 

Een gastouder is vaak veel goedkoper dan een kinderdagverblijf. U betaalt hen namelijk per uur. Een gastouder heeft daarvoor een speciale korte opleiding gevolgd. Daarnaast moeten zij in hun huis verplicht een aantal kindvriendelijke aanpassingen doen. Denk aan veiligheidshekjes en scherpe randjes die kinderen kunnen bezeren. Als de ene oplossing niet werkt, probeer dan gerust een andere optie. Het één sluit het ander niet uit. 

Besparen

besparenbuurvrouwdagengastouderkinderenkinderopvangmensenomgevingte duurtijdenvergelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frank Almere is overgestapt
Keuze vandebron energie | 1 Jaar
Karen Rotterdam is overgestapt
Keuze Eneco energie | 1 Jaar
Steven Kockengen is overgestapt
Keuze Engie energie | 1 Jaar
Mariska Groningen is overgestapt
Keuze vandebron energie | 3 Jaar
Sander Maarssen is overgestapt
Keuze Eneco energie | 3 Jaar
Anoniem Den Haag is overgestapt
Keuze Vattenfall energie | 1 Jaar
Anoniem Den Haag is overgestapt
Keuze Vattenfall energie | 1 Jaar
Anoniem Portengen is overgestapt
Keuze vandebron energie | 1 Jaar
Jos Schoonhoven is overgestapt
Keuze Eneco energie | 1 Jaar
Anoniem Woerden is overgestapt
Keuze Essent energie | 1 Jaar
Bespaar vandaag al op je autoverzekering!
Je hebt zojuist gelezen over autoverzekeringen. Nieuwsgierig geworden? Ga dan aan de slag met het vergelijken van de verschillende auto verzekeringen. Je kunt er direct geld mee besparen en je bent vaak veel uitgebreider verzekerd dan bij je huidige verzekeraar.
Geld besparen ... ?
Bespaar vandaag al op je energierekening!
Je hebt zojuist gelezen over energie kosten. Nieuwsgierig geworden? Ga dan aan de slag met het vergelijken van jouw energiekosten. Je kunt er per jaar heel veel geld mee besparen. Zo behalen onze klanten een gemiddelde besparing van maar liefst 367 euro per jaar. Niet mis toch?
Geld besparen ... ?
Bespaar vandaag al op je telefoon abonnement!
Je hebt zojuist over telefoon abonnementen gelezen. Nieuwsgierig geworden? Maak dan een vergelijking tussen de verschillende telecom aanbieders die er zijn. Je kunt er honderden euro’s mee besparen of de nieuwste mobiele telefoon door scoren.
Geld besparen ... ?
Bespaar vandaag al op je zorgverzekering!
Je hebt zojuist gelezen over zorgverzekeringen en aanvullende verzekeringen. Nieuwsgierig geworden? Maak dan eens een vergelijking tussen verschillende grote zorgverzekeraars. Op deze manier kun je veel geld op je basis zorg verzekering besparen. Maar ook kiezen voor een aanvullende zorgverzekering.
Geld besparen ... ?