IJzersterke regels

IJzersterke regels

Bekijk de inhoudsopgave van dit artikel

Misschien ziet u ‘s avonds weleens een auto met een aanhanger door de straat rijden. Deze mensen zijn vaak op zoek naar oud ijzer. Zij verzamelen het oud ijzer en vervolgens leveren ze dit in. Zij verdienen dus geld van bijvoorbeeld uw oude bed. 

Zelf inzamelen verboden 

Het zelf inzamelen van oud ijzer is verboden; er is een vergunning voor nodig. Daarom zijn er mensen die het toch stiekem doen, het is namelijk een makkelijke manier om geld te verdienen. De legale ijzerophalers zijn daarom ook niet zo blij met de illegale ijzerophalers. Hun handel wordt van ze afgepakt en mensen verliezen hun vertrouwen in de echte ijzerophalers. De illegale ijzerophalers zijn ze steeds vaker voor. De kosten voor de echte ijzerophalers zijn daarom ook meer geworden dan de inkomsten. Daarom wijst de gemeente altijd een inzameldienst aan, vaak is dit een bedrijf, een zogeheten oudijzerboer. Een particulier kan dus niet zomaar in aanmerking komen om oud ijzer op te mogen halen. 

Oud ijzer ophaler 

Omdat het oud ijzer vaak gerycled wordt, ontvangt de oud ijzer ophaler een opbrengstprijs. Er zijn bedrijven die oud ijzer bij mensen thuis op komen halen, maar er kan ook worden gekozen om het oud ijzer zelf weg te brengen. Ga nooit zelf oud ijzer inzamelen, dit kan leiden tot een fikse boete. 

Koper 

Er waren ook mensen die koper inzamelde om geld te verdienen, maar omdat dit te vaak gebeurde moet men zich tegenwoordig legitimeren om de koper in te kunnen leveren en aan te kunnen tonen waar de koper vandaan komt. Bij oud ijzer is deze procedure nog niet toegepast. 

Besparen

ijzerijzer prjsIJzersterke regelsijzerwareninzamelenkopermetaaloud ijzeroud ijzer ophaleroud metaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frank Almere is overgestapt
Keuze vandebron energie | 1 Jaar
Karen Rotterdam is overgestapt
Keuze Eneco energie | 1 Jaar
Steven Kockengen is overgestapt
Keuze Engie energie | 1 Jaar
Mariska Groningen is overgestapt
Keuze vandebron energie | 3 Jaar
Sander Maarssen is overgestapt
Keuze Eneco energie | 3 Jaar
Anoniem Den Haag is overgestapt
Keuze Vattenfall energie | 1 Jaar
Anoniem Den Haag is overgestapt
Keuze Vattenfall energie | 1 Jaar
Anoniem Portengen is overgestapt
Keuze vandebron energie | 1 Jaar
Jos Schoonhoven is overgestapt
Keuze Eneco energie | 1 Jaar
Anoniem Woerden is overgestapt
Keuze Essent energie | 1 Jaar
Bespaar vandaag al op je autoverzekering!
Je hebt zojuist gelezen over autoverzekeringen. Nieuwsgierig geworden? Ga dan aan de slag met het vergelijken van de verschillende auto verzekeringen. Je kunt er direct geld mee besparen en je bent vaak veel uitgebreider verzekerd dan bij je huidige verzekeraar.
Geld besparen ... ?
Bespaar vandaag al op je energierekening!
Je hebt zojuist gelezen over energie kosten. Nieuwsgierig geworden? Ga dan aan de slag met het vergelijken van jouw energiekosten. Je kunt er per jaar heel veel geld mee besparen. Zo behalen onze klanten een gemiddelde besparing van maar liefst 367 euro per jaar. Niet mis toch?
Geld besparen ... ?
Bespaar vandaag al op je telefoon abonnement!
Je hebt zojuist over telefoon abonnementen gelezen. Nieuwsgierig geworden? Maak dan een vergelijking tussen de verschillende telecom aanbieders die er zijn. Je kunt er honderden euro’s mee besparen of de nieuwste mobiele telefoon door scoren.
Geld besparen ... ?
Bespaar vandaag al op je zorgverzekering!
Je hebt zojuist gelezen over zorgverzekeringen en aanvullende verzekeringen. Nieuwsgierig geworden? Maak dan eens een vergelijking tussen verschillende grote zorgverzekeraars. Op deze manier kun je veel geld op je basis zorg verzekering besparen. Maar ook kiezen voor een aanvullende zorgverzekering.
Geld besparen ... ?