Hoe kies ik de beste zorgverzekering?

Hoe kies ik de beste zorgverzekering_

Wil je de beste zorgverzekering kiezen? Dan is zorgverzekeringen vergelijken de eerste stap. Je krijgt door het vergelijken een goed inzicht in de mogelijkheden, kosten en wat er wel of juist niet in jouw pakket zit. 

In een zoektocht naar de beste zorgverzekering is er veel om over na te denken. De een vindt het heel belangrijk om een vrije zorgkeuze te hebben. Waar de ander juist wilt dat fysiotherapie goed verzekerd is. Zoveel mensen zoveel wensen zullen we maar zeggen. Daar proberen verzekeraars natuurlijk op in te spelen door het aanbieden van verschillende verzekeringen. Om je op weg te helpen vertel ik je graag meer over de soorten verzekeringen die er zijn. Je kunt denken aan de natura zorgverzekering, restitutie zorgverzekering en wat het eigen risico is of dat een collectief misschien zorgt voor lagere kosten.  

Met onze zorgvergelijker is het makkelijker om meer inzicht te krijgen in de kosten en wat er voor zorg allemaal mogelijk is. Je kunt hierbij denken aan de basis zorgverzekeringen en aanvullende verzekeringen die er zijn.  

Wat betekend natura voor de beste zorgverzekering?

Wat betekend natura voor de beste zorgverzekering?

Bij het oriënteren naar een nieuwe zorgpolis kom je waarschijnlijk ook de natura zorgverzekering tegen. Maar wat is dat nou precies? Een natura zorgverzekering kan je kiezen bij het afsluiten van je basisverzekering.  

Wanneer je daar kiest voor een natura zorgverzekering krijg je de zorgkosten betaald door de zorgverzekeraar. Althans wanneer je zorgverzekeraar een contract heeft met de zorgverlener. Alleen dan krijg je je zorg volledig vergoed. Als dat niet het geval is moet je zelf zo’n 20% bijbetalen. Check dus goed welke zorgverzekering bij jou past en of je bij de meeste zorginstanties gedekt bent. 

Wat betekend restitutie voor de beste zorgverzekering?

Wat betekend restitutie voor de beste zorgverzekering?

Wanneer je dus je basis zorgverzekering afsluit met een naturapolis ben je niet bij elke zorgverlener compleet gedekt. Dit is bij een restitutie zorgverzekering wel het geval. Ook deze kan je kiezen wanneer je je basis zorgverzekering afsluit.  

Echter is het niet altijd gegarandeerd dat je alle zorgkosten vergoed krijgt. Restitutie zorgverzekeringen hebben weliswaar een hoge dekkingsgraad van zorgaanbieders waarmee ze een contract hebben, ook zij zijn niet 100% gedekt. Het is daarom verstandig om eerst even een belletje te plegen met je zorgverzekeraar alvorens je een afspraak maakt bij een zorgaanbieder. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.  

Wel of juist niet mijn eigen risico verhogen?

Wel of juist niet mijn eigen risico verhogen?

Het is soms lastig in te schatten of je je eigen risico zo moet laten of dat je deze moet verhogen. Wanneer je weinig zorgkosten verwacht is het slim om je eigen risico te verhogen. Hierdoor betaal je minder premie want je krijgt er korting op. Zoek dus goed uit of je hoge of juist lage zorgkosten verwacht. En vergelijk goed tussen zorgverzekeraars welke kortingen je daarbij kan verwachten. 

Bestaan er nog steeds zorgcollectieven?

Bestaan er nog steeds zorgcollectieven?

Zorgcollectieven bestaan  nog steeds. Dit is een zorgverzekering op basis van een basispolis of een aanvullende verzekering. Een zorgcollectief is een groep personen met bepaalde overeenkomsten. Daarbij kan je denken aan hetzelfde soort werk of dezelfde leeftijdscategorie.  

Omdat deze mensen bepaalde overeenkomsten hebben maakt dit het voor zorgverzekeraars wat voorspelbaarder en daardoor goedkoper om te verzekeren. Check dus of je je bij een bepaald zorgcollectief kan aansluiten en of je daarmee goedkoper uit bent dan wanneer je zelf je zorgverzekering afsluit.  

Zijn de polisvoorwaarden belangrijk? 

Zijn de polisvoorwaarden belangrijk?

Polisvoorwaarden zijn samen met het polisblad een onderdeel van de verzekeringsovereenkomst met je verzekeraar. Poliswaarden worden ook wel verzekeringsvoorwaarden genoemd. En dan heb je waarschijnlijk gelijk door dat dit best wel belangrijk is.  

In de polisvoorwaarden staat een hoop informatie over de voorwaarden waar je op bent verzekerd. Er staat bijvoorbeeld wat je plichten zijn als klant van de zorgverzekeraar. Maar ook wat de zorgverzekering precies dekt en hoeveel zij van deze kosten voor hun rekening nemen. Daarnaast staat ook vermeld hoeveel premie je per maand gaat betalen aan de zorgverzekeraar en hoe hoog je eigen risico is.  

De polisvoorwaarden is eigenlijk de basis waarop je een verzekering afsluit. Teken dit niet voordat je alles goed hebt doorgenomen en begrijpt. Bij zorgverzekeraars kunnen ze je de polisvoorwaarden ook uitleggen. Wees dus niet terughoudend maar neem contact op met de verzekeraar als je zorg vragen hebt die betrekking hebben over de polisvoorwaarden. 

Moet ik mij verzekeren voor een tandarts? 

Moet ik mij verzekeren voor een tandarts?

Of je je moet verzekeren voor een tandarts hangt af van de gesteldheid van je gebit. Heb jij een gezond gebit en weinig gaatjes of andere problemen dan is een tandartsverzekering niet nodig. Acute zorg wordt namelijk gewoon uit de basisverzekering vergoed. Maar heb jij vaak problemen met je gebit dan is een aanvullende tandartsverzekering een aanrader! 

Een tandarts verzekering zit niet meer in de basis zorgverzekering wanneer je 18 jaar of ouder bent. Dat is voor veel mensen een groot nadeel omdat de kosten voor de extra verzekering heel hoog kunnen oplopen. 

Specifieke zorg nodig? Neem altijd contact op! 

Specifieke zorg nodig? Neem altijd contact op!

Er zijn veel mensen die specifieke zorg nodig hebben. Uit eigen ervaring weet ik dat overstappen naar een andere verzekeraar voor problemen kan zorgen. De nieuwe verzekeraar hoeft goedkeuring namelijk niet over te nemen. Het kan dus zomaar zijn dat je de zorg waarvoor je eerder wel een goedkeuring had na het overstappen niet meer krijgt. Je moet dus opnieuw goedkeuring hebben. 

Wanneer je wilt overstappen is het dus verstandig om voorafgaand contact te hebben. Zodat jij je zorg kunt voortzetten nadat je overgestapt bent. Dit is iets dat veel mensen niet weten. 

Een verzekeringsadviseur kan je helpen bij het maken van een keuze. Maar let erop dat lang niet iedere adviseur je een objectief antwoord kan geven.  

Waar voldoet de beste zorgverzekering aan? 

Waar voldoet de beste zorgverzekering aan?

Een goede verzekering is er voor de klanten en vooral voor de mensen die zorg nodig hebben. Wat een zorgverzekering de beste zorgverzekering maakt is afhankelijk van de zorg die je nodig hebt. Je kunt de verschillen vooral merken aan de aanvullende verzekeringen die er zijn. Binnen de basis zorgverzekering zijn vrijwel alle vergoedingen gelijkwaardig geregeld. Omdat Nederlanders simpel gezegd van goede basis zorgen voorzien moeten worden. 

Let er dus goed op dat je weet naar welke zorgverzekeraar je overstapt. Wat de verzekeraar je echt te bieden heeft en waarvoor je niet verzekerd bent. Weeg af of de verzekeraar kan voldoen aan de zorg die je het afgelopen jaar of jaren nodig hebt gehad. 

Hoe kies ik de beste zorgverzekering?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven