Hoe afwassen weinig tijd zal kosten

Hoe afwassen weinig tijd zal kosten

Het dagelijks moeten afwassen van serviesgoed, bestek, potten en pannen is iets wat veel mensen al snel tegen gaat staan. Zeker met een groot gezin duurt het soms een half uur voordat alles weer glimmend en schoon in de kast staat. Wat kunt u doen om deze vervelende klus zo snel mogelijk af te kunnen strepen van het to-do-lijstje? 
 
Stel het afwassen niet te lang uit. U bent snel geneigd om de vuile vaat te laten staan voor de volgende dag. Dan hebt u een lekkere lange avond, dat afwassen komt morgen wel. Maar morgen loopt u tegen precies hetzelfde probleem aan. U hebt er geen zin in, er staan nog een aantal schone borden in de kast dus het is geen noodzaak. Al snel staat uw hele aanrecht vol met gebruikt servies. Wanneer u elke dag een kwartiertje uit trekt voor de afwas, wordt het al snel een gewoonte en zult u merken dat uw avond – na de afwas – nog steeds heerlijk lang is. 
 
Was meerdere keren per dag af, als u de mogelijkheid hebt. Als afwasser van een groot gezin kijkt u snel op tegen een hoge stapel borden, om het over alle glazen nog maar niet te hebben. Als u na de lunch even de tijd neemt om het eerste deel afwas weg te werken, hebt u hier ’s avonds profijt van. 
 
Hergebruik uw vuile vaat. Een bordje waar alleen een broodje op gelegen heeft, kan best even afgeveegd worden voor een volgende lunch. Het glas waar alleen water in heeft gezeten, kan best nog een keer gebruikt worden voor een glas sap. Dat scheelt aanzienlijk in afwas, dus in tijd. 

Besparen

aanrechtafwasafwassenafwasserglimmend schoongroot gezinkastpannenpottenschoonserviesgoedstapel bordenuur

Comments are disabled.