Het inzamelen van kerstbomen

Het inzamelen van kerstbomen

De kerstdagen zijn weer voorbij en u hebt uw huis weer in de oude staat teruggebracht. Alle kerstversiering is weer netjes opgeborgen voor volgend jaar, maar in de hoek staat nog 1 kerstitem; de boom.  
 
Gelukkig hebben de meeste gemeentes hier iets op gevonden, namelijk een speciale dag (of meerdere dagen) waarop alle kerstbomen buiten gezet kunnen worden, waarna ze worden opgehaald. Dit is gratis en voor u een makkelijke manier om uw boom te laten verdwijnen. Zorg er wel voor dat er geen versieringen meer aan de boom zitten en dat de boom goed bereikbaar is door de vuilniswagen. 
 
Mocht u deze dag gemist hebben, dan bestaat er een mogelijkheid om alsnog een afspraak te maken, echter zijn hier vaak wel kosten aan verbonden. In sommige gemeentes moet u uw boom zelf naar een afvalpunt toe brengen.

Op vertoon van uw milieupas kunt u dan uw kerstboom gratis afleveren, mits u nog niet uw gratis kilolimiet heeft overschreden. Mocht u de ophaaldag gemist hebben en niet extra willen betalen voor het alsnog op laten halen van de boom, dan kunt u uw boom ook gratis bij een afvalpunt afgeven. 
 
Natuurlijk is er nog een ander alternatief. Als u een groene container hebt, kunt u uw boom ook via deze weg kwijt raken. Hiervoor moet u de boom wel eerst zelf in stukken zagen, omdat deze anders niet in de container past. Denk er ook aan dat uw boom niet te groot is, want een groene container heeft ook een limiet.  

Besparen

afvalpuntgeld verdienengratiskerstbomenkerstbomen inzamelenkerstdagenmilieupas

Comments are disabled.