Grof met grofvuil

Grof met grofvuil

Ieder huishouden heeft er weleens mee te maken: grofvuil. Dat is vuil wat te groot en/of te zwaar is voor een huisvuilzak of container, bijvoorbeeld oude meubels. Toch moeten we daar vanaf, maar hoe gaat dat precies? 

Afvalstation 

Het grofvuil kunt u brengen naar het afvalstation in uw gemeente. Daar dient u zich te legitimeren. Het verschilt per gemeente hoe vaak u grofvuil weg mag brengen per jaar. Als u bijvoorbeeld in een gemeente woont waar u vier keer per jaar gratis grofvuil weg mag brengen, moet u vanaf de vijfde keer een bedrag betalen. Het is dus handig om het een beetje bij elkaar te verzamelen. Hiermee kan geld worden bespaard. 

Ophalen grof vuil 

U kunt er ook voor kiezen om het grofvuil op te laten halen. Vaak kunt u een afspraak maken via internet of per telefoon. Het verschilt qua gemeente hoe de procedure van het maken van een afspraak verloopt. Sommige gemeentes doen het via de website van het afvalstation, sommige doen het via het zogeheten Digid. Voor het afzeggen en wijzigen van een afspraak kunt u het beste even bellen.  

Voorwaarden ophalen grof vuil 

Er zijn een aantal belangrijke voorwaarden verbonden aan het laten ophalen van grofvuil:  

winkelen
  • U mag maximaal twee kubieke meter aanbieden; 
  • Grofvuil aanbieden mag maximaal één keer per maand;  
  • U mag het grofvuil al op de avond van te voren na 22:00 uur klaarzetten; 
  • Het grofvuil moet op de dag van de afspraak voor 7:00 uur buiten staan. 
  • Bouw- en sloopafval wordt niet opgehaald. Dit moet zelf naar het afvalstation worden gebracht. Daar zijn standaard prijzen aan verbonden. 

Besparen

afvalstationgemeentegrofgrof vuilgrofvuilophalen grof vuil

Comments are disabled.