Groene energie vergelijken?

Groene energie vergelijken_

Ben je toe aan een nieuwe stap als het om energie gaat? Dan is groene energie vergelijken zeker de moeite waard. Mijn ervaring leert dat de prijzen voordeliger zijn dan de meeste mensen denken. Ik zou daarom zeggen om het eens te doen en je te laten verrassen. Zo heb ook ik de afgelopen maand verschillende energiebedrijven met elkaar vergeleken en gekozen voor een groen energieproduct. 

Waar je tot een aantal jaren geleden nog flink moest zoeken naar groene producten is groene energie vergelijken nu geen enkel probleem meer. Welk energiebedrijf heeft geen groene energie meer kun jij je beter afvragen. De populariteit van groene energie komt vooral door de toename in bronnen waar energiebedrijven in investeren. Een goede en gezonde ontwikkeling die naar verwachting ook in de komende jaren doorzet. 

Er zijn verschillende soorten energieproducten die groen zijn. De meest bekende uit eigen land zijn de windmolens. Maar over de plaatsing van windmolens is veel te doen. De een vindt ze niet passen bij het Nederlandse landschap, de ander is van mening dat ze te weinig opbrengen waar nog een ander er helemaal enthousiast van kan worden. Daarom zijn ontwikkelaars van groenprojecten voortdurend op zoek naar mogelijkheden met een groot draagvlak. Een van deze mogelijkheden is het plaatsen van zogenaamde zonneparken. Dit zijn weilanden waarop tal van zonnepanelen worden geplaatst.

Wil jij dus groene energie vergelijken? Dan is dit hét moment om rond te kijken en te profiteren van het aanbod aan groene energie producten. Waarbij sommige energiebedrijven zelfs lokaal betrokken zijn, misschien zelfs bij jou om de hoek.

In slechts twee minuten groene energie vergelijken?

In slechts twee minuten groene energie vergelijken?

Je hoeft echt niet meer met een pen en papier achter de telefoon te zitten voor een goede vergelijking van groene energie. Het enige dat je hoeft te doen is je adres, soort energiemeter en verbruik of een schatting van verbruik invoeren. Dat is al genoeg voor groene energie vergelijken. De vergelijking van energieproducten is onafhankelijk. Goed om te weten! 

Door het gemak waarmee je jouw gegevens kunt invullen heb je binnen 2 minuten een prachtige vergelijking van groene energieproducten. En het houd zeker niet op bij stroom. Het is namelijk ook mogelijk om voor CO2 compensatie te kiezen als het om gas gaat.

Hoewel ieder energiebedrijf tegenwoordig groene energie op de website aanbiedt is het goed te weten dat er verschillende soorten groene energie zijn. Zo worden er door veel energiebedrijven groencertificaten aangekocht. Waarbij de energie in het buitenland opgewekt wordt door water centrales of wind en zon. 

Groene energie vergelijken, ook als je de goedkoopste energie wilt?

Groene energie vergelijken, ook als je de goedkoopste energie wilt?

Wanneer je niet veel te besteden hebt denk je vaak dat grijze energie goedkoper is. Maar dit is door de jaren heen flink veranderd. Door de toename in groene energie projecten en forse investeringen die door energiebedrijven zijn gedaan. Zo heeft groene energie een goede toekomst en zijn prijzen vaak evenredig aan grijze energie of zelfs goedkoper.

Een overweging maken om voor groene energie te kiezen is dus niet noodzakelijk. Met de huidige aanbiedingen kies je al snel voor groene energie. En er is meer dan genoeg groene stroom voor een ieder in Nederland. 

Fabel // groene energie vergelijken is duurder dan andere vormen van energie. Het is hierdoor veel logischer om niet specifiek te selecteren op groene energie. 

Feit // je kunt gerust groene energie vergelijken omdat de prijzen inmiddels gelijk of zelfs goedkoper zijn dan andere vormen van energie. Het kan dus gunstig zijn deze te vergelijken.

Waarom vinden mensen groene energie vergelijken gedoe? 

Waarom vinden mensen groene energie vergelijken gedoe?

Waar je jaren geleden moeite moest doen om groene energie te vinden en vergelijken is het aanbod de afgelopen jaren flink toegenomen. Dit zorgt voor een positieve ontwikkeling, want inmiddels is het opgenomen als standaard binnen onze vergelijker. Iets dat niet nieuw is maar voor wel het vermelden meer dan waard. Wanneer je kijkt naar de verschillende vormen van groene energie is opmerkelijk genoeg ook een keuze ontstaan. Zo kun je kiezen voor Hollandse groene energie, groene energie die mogelijk ook uit het buitenland komt. Maar ook voor CO2 compensatie voor het gas dat je verbruikt.

Dus zelfs bij gasverbruik is het mogelijk om te kiezen voor een groene variant. Want voor een bepaalde hoeveelheid verbruikt gas worden nieuwe bomen gepland. 

Door het aanbod en overzicht is groene energie vergelijken dus geen gedoe meer. Je kunt vergelijken en vrijwel direct overstappen naar een groen product. Waarbij je nieuwe energiebedrijf het overstappen zal verzorgen.

Kies jij vandaag nog voor groene energie? Maak een vergelijk en profiteer van honderden euro’s voordeel per jaar. Je hebt maar 2 minuten nodig om te vergelijken!

Groene energie vergelijken?
Schuiven naar boven