Geld besparen zodat je meer leuke dingen kunt doen?

Meer geld voor leuke dingen door maandelijks minder te betalen.

Op je energierekening kun je veel meer besparen dan je denkt. Er zijn diverse methoden om goedkoper uit te zijn op je jaarlijkse energiekosten. Vergelijk je energie bijvoorbeeld bij diverse aanbieders.

Het is ook zonde om te veel te betalen. Zorg ervoor dat je jouw verbruik goed in kaart brengt en vergelijk energieverbruik door de jaren heen van jouw huishouden met andere huishoudens. Ook al woon je misschien met je partner of kinderen, ook dan kan het energieverbruik omlaag.

Het begint bij het niet al te hoog zetten van de kachel en de kachel uitzetten als je weg bent. In de nacht kun je de kachel op je slaapkamer lager zetten.

Kies voor bezuiniging en geld besparen door te besparen op gas en elektra

Kies voor bezuiniging door te besparen op gas en elektra

Ook kun je kiezen voor elektrische verwarming zoals een straalkachel die snel een ruimte verwarmt en alleen aanstaat als jij thuis bent. Zo vergeet je ook minder vaak de kachel uit te zetten. Een andere methode om minder stookkosten kwijt te zijn is het aanschaffen van een (CV) houtkachel die deels op de cv-installatie werkt en deels als houtkachel.

Naast dat het heel sfeervol oogt stookt een houtkachel of semi hout gestookte kachel een stuk minder dan een cv-installatie die dag en nacht elke ruimte in de woning verwarmt. Naast het besparen op gas kunnen er ook zonnepanelen op het dak van de woning worden geplaatst.

Ondanks dat dit een aardige investering is, hou je er jaarlijks weer veel geld aan over. Met zonnepanelen zijn er namelijk geen hoge stookkosten meer van toepassing. Daarbij is de optie zeer duurzaam.

Ledlampen worden ook steeds populairder. De ledlamp verbruikt zeer weinig stroom en gaat jaren mee. Gooi al die oude halogeenlampen weg want naast dat ze grootverbruikers zijn gaan ze ook nog eens slechts enkele maanden mee voordat je ze moet vervangen.

Duurkoop dus. Een andere optie vooral in de donkere dagen is het branden van kaarsen. Dit is veel goedkoper dan het gebruik van allerlei lampen in huis. Indien de energietarieven te hoog liggen kun je besluiten om over te stappen naar een andere leverancier met overstap korting. Zie hier alle energieleveranciers in NL.

Ook de autoverzekering kan goedkoper

Ook de autoverzekering kan goedkoper

Elke auto op de Nederlandse weg moet minstens WA verzekerd zijn. Hierbij wordt schade die jij aan een ander voertuig toebrengt uitgekeerd. Door naar het bouwjaar van jouw auto te kijken kun je afstemmen welke verzekering je daadwerkelijk nodig hebt.

Is jouw auto al ouder dan 10 jaar? Dan kun je beter een kale WA nemen in plaats van het volledige casco al risk. Die laatste is vooral aan te raden voor jonge auto’s van 4 jaar of jonger. Soms is een kale WA-

dekking voor oudere auto’s voordeliger aangezien de leeftijd van de auto en daarbij behorende waardevermindering. Een andere keuze is het eigen risico ophogen. Als je denkt vooral schadevrij te rijden kun je gaan voor een hoger eigen risico en daarbij behorende lagere maandpremie. Zo bespaar je ook.

Weeg de kosten van je zorgverzekering af

Weeg de kosten van je zorgverzekering af

De basis zorgverzekering is verplicht voor elke Nederlandse inwoner. Natuurlijk verschilt elke zorgverzekering weer van elkaar qua prijs en voorwaarden. Je kunt kiezen voor een goede dekking en lage kosten. Dit kan onder andere ook weer door jouw eigen risico op te hogen.

Ben je gezond en ga je niet vaak naar het ziekenhuis of een arts? Dan kun je beter kiezen voor een lagere premie en hoger eigen risico. Indien je verwacht geen aanvullende zorg nodig te hebben kun je ook aanvullende verzekeringen achterwege laten.

Aanvullend verzekerd zijn kan handig zijn maar is weer niet verplicht. Een aanvullende tandarts verzekering is wel aan te raden, zeker bij gebitsproblemen omdat tandartskosten hoog op kunnen lopen. Iedereen gaat naar de tandarts al is het voor de jaarlijkse controle.

Maar ook daar kun je soms korting op krijgen als je bijvoorbeeld een heel pakket bij dezelfde verzekeraar afneemt.

Geld besparen zodat je meer leuke dingen kunt doen?
Schuiven naar boven