Geld besparen op uw droomhuis

Geld besparen op uw droomhuis

Wilt u een huis kopen? Geld besparen doen we het liefst allemaal, zodat we voldoende over houden om van te kunnen leven. Daarom is het handig om te weten wat u het beste kunt doen om te besparen op de hypotheeklasten. 

Nationale Hypotheek Garantie 

Ten eerste kunt u veel besparen op hypotheekkosten door een huis te kopen met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). U profiteert maandelijks van lagere hypotheekrente lasten. Voor de Nationale Hypotheek Garantie betaalt u eenmalig een provisie. De kosten kunnen meegefinancieerd worden in de hypotheek.  

Hypotheekadvies 

Ten tweede is het belangrijk dat u geld bespaart op hypotheekadvies. Zorg er wel voor dat u een adviseur neemt die de hele huizenmarkt vergelijkt. Vaak bent u het goedkoopst uit als u naar uw eigen bank gaat. Het is handig om te weten dat de hypotheekvorm ook een groot impact kan hebben op de kosten. De rente voor annu√Įteitenhypotheken is lager dan een aflossingsvrije hypotheek. De hypotheekrente kunt u vaak aftrekken van de belastbare inkomen. Het voordeel hiervan is dat u minder inkomstenbelasting betaalt. 

Overstappen naar andere hypotheek 

U kunt ervoor kiezen om over te stappen naar een andere hypotheek, dit kan echter meerdere kosten met zich mee gaan brengen. Als u bijvoorbeeld de hypotheek opzegt voordat de rentevaste periode is afgelopen, kunt u een boete krijgen. Als u een deel van de hypotheek tussentijds aflost, wordt zowel het maandbedrag als de hypotheek lager. Tenslotte is het belangrijk hypotheekrentes, kosten voor de notaris en hypotheekverstrekkers met elkaar te vergelijken. Informeer naar de kosten en vraag offertes aan. Let ook op de voorwaarden en uw persoonlijke wensen. 

winkelen

Besparen

adviesbesparendroom huisdroomhuisgarantiegeld besparenhuizenmarkthypotheekhypotheek advieshypotheekadvieshypotheekvormnationale hypotheek garantievergelijk

Comments are disabled.