Ga niet winkelen met een lege maag

Ga niet winkelen met een lege maag

Kortingen van wel 70%, alles moet weg en nergens goedkoper. Dáár liggen de kansen om efficiënt te winkelen voor het opscheppen, zult u zeggen. Ten dele is dat waar, maar er zijn valkuilen. Waar menigeen in trapt. Laten we eerlijk zijn: De stad in gaan is leuk. Uitverkoop ook, als u daarvan houdt. En het kan besparing opleveren. Maar ook niet. 
 
Koopt u bijvoorbeeld sterk afgeprijsde kleding, dan kunt u die meestal niet terugbrengen of ruilen als dat truitje het toch net (of helemaal) niet is, als u het thuis in de spiegel ziet. De verleiding is bovendien groot, dat u méér koopt dan u eigenlijk van plan was. Weg besparing. Om maar even niet te denken aan het feit, dat ook die voordelige broek naderhand een beetje raar blijkt te zitten.. 
 
Meer kopen dan u van plan was kan ook voortkomen door uw gemoedstoestand. Na een aanvaring met partner of kinderen kunt u troost vinden in het doen van aankopen, die u anders achterwege had gelaten. Op pad gaan met een lege maag is eveneens geen aanrader als u zuinig wilt winkelen. Naar mogelijkheden om honger en dorst te stillen hoeft u doorgaans niet lang te zoeken. En ze zijn niet gratis. Zelf een b(oterh)ammetje meenemen, als u maag snel knort is misschien een idee? We hebben het over besparen. 
 
Bij besparend winkelen kan ook gedacht worden aan de groeiende kringloopsector. Veel zaken (niet alleen kleding) in kringloopwinkels verdienen een herkansing. Ze zijn bovendien soms maar weinig gebruikt. Paste iets de eerste eigenaar niet, dan u misschien juist wel? 

Ga niet winkelen met een lege maag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven