Eerst denken, dan (niet) doen

eerst denken dan niet doen

Bekijk de inhoudsopgave van dit artikel

Stel: u ziet een leuk jurkje hangen of een ‘super voordelige’ aanbieding, laat u niet verleiden, want u kunt er spijt van krijgen. Het zorgt voor onnodige kosten; het geld kan voor belangrijkere zaken van toepassing zijn. 

Lijstje benodigdheden 

Maak voordat u gaat winkelen een lijstje met daarop de benodigdheden (dingen die u dus echt nodig heeft) en houd u zich daaraan. Om groots te besparen, moet u klein kunnen denken. Aanbiedingen zijn vaak helemaal niet voordeliger, meestal betaalt u een paar cent minder. Dit is vaak de oorzaak van een impulsaankoop. Ga na of u bepaalde producten echt nodig heeft. Bedenk geen smoes om een onnuttige aankoop alsnog te doen. Het is zonde van het geld. 

Budget 

Maak voor uzelf een budget en overschrijd deze niet. Ga winkelen met alleen contant geld op zak, zodat u ook niet meer uit kan geven dan nodig is. Maak bijvoorbeeld een deel van uw salaris over naar een spaarrekening. Het is verstandiger om geld achter de hand te houden dan het onnodig te besteden. 

Internet en tweedehands 

Doe geen aankopen via internet. Webshops hebben vaak acties waarbij u bij besteding van een bepaald bedrag korting krijgt of dat u geen verzendkosten hoeft te betalen. Dit is lang niet zo voordelig als het lijkt. Als u iets echt nodig heeft, kijk dan of het tweedehands te verkrijgen is. 

Mocht het toch gebeuren dat u een impulsaankoop heeft gedaan, kunt u wellicht weer iets verkopen. Dit verzacht het feit dat u een miskoop heeft gedaan en u heeft uw geld weer terugverdiend. Herhaal dit niet te vaak; zo voorkomt u nooit impulsaankopen. 

Besparen

aanbiedingboodschappen lijstjebudgetbudhetkopenlijstjesuper voordeligeuitstellenwinkelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frank Almere is overgestapt
Keuze vandebron energie | 1 Jaar
Karen Rotterdam is overgestapt
Keuze Eneco energie | 1 Jaar
Steven Kockengen is overgestapt
Keuze Engie energie | 1 Jaar
Mariska Groningen is overgestapt
Keuze vandebron energie | 3 Jaar
Sander Maarssen is overgestapt
Keuze Eneco energie | 3 Jaar
Anoniem Den Haag is overgestapt
Keuze Vattenfall energie | 1 Jaar
Anoniem Den Haag is overgestapt
Keuze Vattenfall energie | 1 Jaar
Anoniem Portengen is overgestapt
Keuze vandebron energie | 1 Jaar
Jos Schoonhoven is overgestapt
Keuze Eneco energie | 1 Jaar
Anoniem Woerden is overgestapt
Keuze Essent energie | 1 Jaar
Bespaar vandaag al op je autoverzekering!
Je hebt zojuist gelezen over autoverzekeringen. Nieuwsgierig geworden? Ga dan aan de slag met het vergelijken van de verschillende auto verzekeringen. Je kunt er direct geld mee besparen en je bent vaak veel uitgebreider verzekerd dan bij je huidige verzekeraar.
Geld besparen ... ?
Bespaar vandaag al op je energierekening!
Je hebt zojuist gelezen over energie kosten. Nieuwsgierig geworden? Ga dan aan de slag met het vergelijken van jouw energiekosten. Je kunt er per jaar heel veel geld mee besparen. Zo behalen onze klanten een gemiddelde besparing van maar liefst 367 euro per jaar. Niet mis toch?
Geld besparen ... ?
Bespaar vandaag al op je telefoon abonnement!
Je hebt zojuist over telefoon abonnementen gelezen. Nieuwsgierig geworden? Maak dan een vergelijking tussen de verschillende telecom aanbieders die er zijn. Je kunt er honderden euro’s mee besparen of de nieuwste mobiele telefoon door scoren.
Geld besparen ... ?
Bespaar vandaag al op je zorgverzekering!
Je hebt zojuist gelezen over zorgverzekeringen en aanvullende verzekeringen. Nieuwsgierig geworden? Maak dan eens een vergelijking tussen verschillende grote zorgverzekeraars. Op deze manier kun je veel geld op je basis zorg verzekering besparen. Maar ook kiezen voor een aanvullende zorgverzekering.
Geld besparen ... ?