Een goedkope student is een blije student

Een goedkope student is een blije student

Scholieren en studenten hebben over het algemeen niet breed. Ze zijn veel tijd kwijt aan studeren en school en hebben weinig tijd om daarnaast nog een bijbaantje te hebben. Hun maandelijks besteedbaar inkomen is hierdoor beperkt. Gelukkig zijn er genoeg manieren om te besparen op uw studie en school. 

Boeken zijn duur 

Er zijn bepaalde dingen die u wel moet aanschaffen: boeken bijvoorbeeld. Een keuze is om de helft van de boeken niet aan te schaffen, maar dit is natuurlijk niet verstandig. Dan loopt u studievertraging op die iets duurder is dan die boeken. Er zijn een paar manieren om het aanschaffen van boeken wat dragelijker te maken.  

Er zijn genoeg winkels waar u tweedehands boeken kunt aanschaffen. U kunt het beste even op internet kijken welke winkels er bij u in de buurt zijn. De boeken zien er misschien niet meer zo goed uit als nieuw, maar ze zijn nog prima. Of u nu zelf de ezelsoren creëert of dat iemand anders dat al heeft gedaan, dat maakt toch niet uit?  

U kunt natuurlijk ook online boeken kopen. Marktplaats is een hele populaire site om boeken te kopen. Belangrijk is dan wel dat u goed let op de editie van het boek dat u nodig hebt. Vaak lijken boeken op elkaar en loopt u de kans dat u een verouderde versie aanschaft.  

Verkoop boeken 

Wanneer u een vak hebt gehaald, verkoop dan uw boeken. Doe dit vooral met de vakken die u toch niet zo leuk vond. Breng ze weg naar een tweedehandswinkel of zet ze online.  

Besparen

beperktbijbaantjeblije studentboekengoedkope studentinkomenprimastudenttweedehandstweedehands boekenwinkels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Frank Almere is overgestapt
Keuze vandebron energie | 1 Jaar
Karen Rotterdam is overgestapt
Keuze Eneco energie | 1 Jaar
Steven Kockengen is overgestapt
Keuze Engie energie | 1 Jaar
Mariska Groningen is overgestapt
Keuze vandebron energie | 3 Jaar
Sander Maarssen is overgestapt
Keuze Eneco energie | 3 Jaar
Anoniem Den Haag is overgestapt
Keuze Vattenfall energie | 1 Jaar
Anoniem Den Haag is overgestapt
Keuze Vattenfall energie | 1 Jaar
Anoniem Portengen is overgestapt
Keuze vandebron energie | 1 Jaar
Jos Schoonhoven is overgestapt
Keuze Eneco energie | 1 Jaar
Anoniem Woerden is overgestapt
Keuze Essent energie | 1 Jaar
Bespaar vandaag al op je autoverzekering!
Je hebt zojuist gelezen over autoverzekeringen. Nieuwsgierig geworden? Ga dan aan de slag met het vergelijken van de verschillende auto verzekeringen. Je kunt er direct geld mee besparen en je bent vaak veel uitgebreider verzekerd dan bij je huidige verzekeraar.
Geld besparen ... ?
Bespaar vandaag al op je energierekening!
Je hebt zojuist gelezen over energie kosten. Nieuwsgierig geworden? Ga dan aan de slag met het vergelijken van jouw energiekosten. Je kunt er per jaar heel veel geld mee besparen. Zo behalen onze klanten een gemiddelde besparing van maar liefst 367 euro per jaar. Niet mis toch?
Geld besparen ... ?
Bespaar vandaag al op je telefoon abonnement!
Je hebt zojuist over telefoon abonnementen gelezen. Nieuwsgierig geworden? Maak dan een vergelijking tussen de verschillende telecom aanbieders die er zijn. Je kunt er honderden euro’s mee besparen of de nieuwste mobiele telefoon door scoren.
Geld besparen ... ?
Bespaar vandaag al op je zorgverzekering!
Je hebt zojuist gelezen over zorgverzekeringen en aanvullende verzekeringen. Nieuwsgierig geworden? Maak dan eens een vergelijking tussen verschillende grote zorgverzekeraars. Op deze manier kun je veel geld op je basis zorg verzekering besparen. Maar ook kiezen voor een aanvullende zorgverzekering.
Geld besparen ... ?