Digitale formulieren voor online boekhouding

Digitale formulieren voor online boekhouding

Online boekhouden is handig wanneer je een eigen organisatie hebt, of verantwoordelijk bent voor de boekhouding van de organisatie waar je werkt, dan weet je dat de boekhouding geen onbelangrijk onderwerp is.

Met een goed verzorgde boekhouding kan er immers altijd worden teruggevallen op juist onderhouden gegevens en de financiële geschiedenis van het bedrijf.

Er zijn verschillende methoden die worden ingezet om de boekhouding goed te regelen, en een daarvan is door gebruik te maken van een online omgeving en digitale formulieren. Daar vertellen we je in dit artikel dan ook graag meer over, dus lees gauw door!

Boekhouden met Moneymonk

Boekhouden zonder gedoe, zodat jij je kunt focussen op wat echt belangrijk is.

De voordelen van online boekhouding doen.

De voordelen van online  boekhouding doen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het online bijhouden van je boekhouding. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bijna alle organisaties tegenwoordig online hun boekhouding bijhouden. De volgende voordelen krijg je daar namelijk voor terug:

Overal toegankelijk

Ten eerste is een online boekhouding overal toegankelijk. Voor een collega die thuiswerkt, vanuit kantoor of zelfs vanuit het buitenland. Het enige wat nodig is om de boekhouding te bekijken of bij te werken is een internetverbinding.

Je kunt niks kwijtraken

Online aanwezige informatie raak je niet kwijt, omdat het in de cloud wordt opgeslagen. Het kan hier niet achter een archiefkast vallen of per ongeluk worden meegenomen, dus je kunt alles altijd gemakkelijk en snel terugvinden.

Gemakkelijk mee te werken

Omdat alles digitaal is, kun je er heel gemakkelijk mee werken. Denk aan zoeken in allerlei oude documenten, nieuwe informatie invoeren of oude informatie wijzigen. Met enkele drukken op de knop heb je dat gedaan, dus veel simpeler kan het natuurlijk niet!

Simpel om te delen met anderen

Omdat het overal toegankelijk is en je er zo gemakkelijk mee kunt werken, kun je het ook heel gemakkelijk delen met anderen. Bijvoorbeeld wanneer een collega een bepaalde offerte van zes jaar terug nodig heeft!

De toegevoegde waarde van digitale formulieren.

De toegevoegde waarde van digitale formulieren

Digitale formulieren maken helpt ontzettend bij het bijhouden van een goede online boekhouding. Met digitale formulieren kan iedereen namelijk in een handomdraai bepaalde informatie aanleveren, die dan heel gemakkelijk verwerkt kan worden in de boekhouding.

Veel digitale formulieren kunnen namelijk maar op één manier ingevuld worden, zodat informatie altijd klopt en gemakkelijk opgenomen kan worden in de administratie. Bij een papieren versie van een formulier kan er bijvoorbeeld informatie ontbreken, verkeerd worden ingevuld, of kan het formulier kwijt raken.

Deze problemen zijn bij digitale formulieren non-existent, waardoor ze automatisch erg interessant worden natuurlijk.

Waarom een goed verzorgde boekhouding zo belangrijk is.

Waarom een goed verzorgde boekhouding zo belangrijk is

De boekhouding moet nu eenmaal altijd kloppen. Zo kunnen de jaarcijfers van de organisatie netjes worden opgemaakt en blijft ook de belastingdienst tevreden.

Wanneer de boekhouding niet klopt kun je daar een forse boete voor krijgen, en dat is natuurlijk voor niemand leuk. Let er dus altijd op dat de boekhouding goed verzorgd wordt.

Denk om de back-up te maken.

Denk om de back-up

Ook is het belangrijk om een back-up te hebben. Bij een boekhoudomgeving in de cloud wordt dit meestal automatisch al gedaan, maar wanneer jouw boekhouding op een eigen server staat is het belangrijk om hier zelf ook een back up van te maken.

Deze kun je dan op een andere server, of extern, opslaan. Op die manier gaat er helemaal geen data meer verloren en weet je dus zeker dat je altijd terug kunt vallen op de reserve versie van de boekhouding!

Alles onder controle

Ga jij vanaf nu ook de boekhouding online bijhouden en gebruik maken van digitale formulieren? Of doe je dat al? We raden het je in ieder geval van harte aan en hopen dat je het leuk vond om te lezen over de redeneringen daarachter.

Boekhouden met Moneymonk

Boekhouden zonder gedoe, zodat jij je kunt focussen op wat echt belangrijk is.

Digitale formulieren voor online boekhouding
Schuiven naar boven