De invloed van het energielabel.

De invloed van het energielabel.

In de winkel kijkt u naar een hele rij wasmachines. De een is groot, de ander heeft veel verschillende functies en weer een andere kan een bijzonder hoog aantal kilo’s aan. Natuurlijk kijkt u in dit geval naar wat het beste bij u en uw gezinssituatie past, waar waarschijnlijk wilt u ook denken aan uw portemonnee, zowel op de korte als lange termijn.  
 
Op het energielabel kunt u van elk apparaat en dus van elke wasmachine zien hoe zuinig die is in het gebruik. Over het algemeen geldt, dat hoe energiezuiniger het apparaat is, hoe minder die op jaarbasis uit uw portemonnee mee eet.

Dat is goed om in uw overweging mee te nemen, want wie bespaart er nu niet graag op de jaarlijkse kosten? Echter betekent het wel, dat hoe zuiniger het apparaat is, hoe hoger de aankoopkosten zijn. In dit geval zal u dus moeten kiezen tussen hogere aankoopkosten, maar op jaarbasis minder verbruik van energie of een lager aankoopbedrag en hogere energiekosten per jaar. In dit geval kan een energielabel u dus helpen de juiste keuze te maken als u prijsbewust bent. 
 
Natuurlijk is het energielabel ook erg mooi als u graag een steentje bij wilt dragen aan het milieu. Vervuilende apparaten worden niet meer geproduceerd, dus deze zult u niet meer als nieuw in een winkel vinden, maar er is nog wel verschil tussen een apparaat in de A klasse of een apparaat in de klasse A++. Het label zal u vertellen hoe groot dit verschil is, waardoor u de juiste keuze kunt maken in wat u belangrijk vindt.  

De invloed van het energielabel.
Schuiven naar boven