De beste duurzame klamboes

De beste duurzame klamboes

We kennen allemaal het probleem met in slaap vallen en muggen in de buurt. Het is onmogelijk! Er zijn talloze manieren om muggen uit je buurt te houden, maar vaak vinden ze toch een manier om langs je oor te zoomen en je nachtrust te verstoren.

Toch is er een manier om te genieten van je nachtrust in het voorjaar en niet heel de nacht bezig te zijn met muggen opsporen. Heb je weleens een klamboe geprobeerd? Klamboes heb je in veel soorten en zie je vaak terug in het buitenland. Waarom zou je voor een klamboe kiezen en niet voor een vliegmepper? Zijn er meer voordelen dan alleen een goede nachtrust? We delen alle informatie hieronder met je. 

De beste klamboes kopen

Klamboes (ook wel muskietennetten genoemd) zijn een effectieve manier om goede nachtrust te krijgen zonder gestoord te worden door muggen of andere insecten.

De voordelen van een duurzame klamboe  

De voordelen van een duurzame klamboe

Er zijn een aantal voordelen bij het aanschaffen van een klamboe. Allereerst is het natuurlijk ideaal voor een betere nachtrust. Met een klamboe krijgen muggen en ongedierte de kans niet in je buurt te komen en je nachtrust te verstoren.

Dit brengt gelijk een ander voordeel, namelijk extra bescherming tegen ziektes die insecten kunnen overbrengen. Dit zul je in Nederland nauwelijks meemaken, maar er zijn een hoop mensen in Nederland die bijvoorbeeld wel enorm allergisch zijn voor muggenbeten.  

Daarbij is het ook belangrijk om te kijken naar het design van een klamboe. Kies hierbij altijd voor een duurzaam design. Bij een duurzame klamboe kun je denken aan materiaal van de beste kwaliteit en de manier waarop een klamboe wordt geproduceerd. Ga hiervoor altijd opzoek naar merken die een duurzaam productieproces hebben op zowel maatschappelijk als ecologisch vlak.  

Welke bamboe past bij mij? 

Welke bamboe past bij mij?

We weten inmiddels dat er een hoop klamboes bestaan en dat je het voor verschillende dingen kunt gebruiken. Ben je opzoek naar een klamboe voor thuis die bij jouw wensen past? We delen hieronder een aantal tips die je mee kunt nemen in je zoektocht naar de perfecte klamboe: 

  • Als we kijken naar het design kun je altijd het beste gaan voor een neutrale kleur. Wit blijft nog steeds een favoriet voor velen, omdat het bij iedere kamerinrichting past. Een beige of pasteltint is ook een goede keuze. 
  • Wil je niet te lang bezig zijn met de klamboe ophangen? Je hebt bamboe’s in verschillende vormen zoals vierkant en rond. De een is wat ruimer dan de ander, maar dit betekent ook dat je bij de ene klamboe vier keer in het plafond moet boren en bij de ander slechts één keer.  
  • Ga altijd voor een functionele klamboe en kijk niet alleen naar het design. Een klamboe kan perfect passen bij je andere meubels en accessoires in je kamer, maar je hebt er niks aan als je nog steeds niet goed kunt slapen. Let daarom goed op welk materiaal je kiest en voor welke functies de klamboe dient. 

De juiste maat 

Nu je weet waar je op moet letten, kun je naar de volgende stap gaan. Wat voor klamboe kies je? Er zijn bijvoorbeeld verschillende maten en hierbij kijk je altijd naar de grootte van je bed. Je weet dan precies hoe groot de oppervlakte is die bedekt moet worden.  

De juiste vorm 

Zoals hierboven benoemd, bestaan er verschillende vormen waar je uit kunt kiezen. Een hoepel vormige klamboe staat mooi, bedekt veel maar er blijft minder ruimte over in de kamer. Een vierkante klamboe is kleiner en neemt niet veel ruimte in beslag. Vaak kies je bij de maat al de vorm van de klamboe.  

Het juiste materiaal  

Klamboes worden uit veel verschillend materiaal geproduceerd. Ga hier altijd voor duurzaam materiaal met de beste kwaliteit. Zo kun je jarenlang met een klamboe doen en hoef je niet ieder jaar een nieuwe aan te schaffen.

Bij het materiaal kijk je ook naar de maaswijdte van de klamboe. De maaswijdte is de ruimte tussen de gaatjes in het gaas van de klamboe. Hoe groter, hoe groter de kans wordt dat er toch ongedierte doorheen komt.  

Reisklamboes – Reizen/kamperen

Klamboes (ook wel muskietennetten genoemd) zijn een effectieve manier om goede nachtrust te krijgen zonder gestoord te worden door muggen of andere insecten.

De beste duurzame klamboes
Schuiven naar boven