Collectieve energieafname

Collectieve energieafname

U kunt voor uzelf de goedkoopste energieleverancier zoeken, maar soms kan het nog goedkoper. Als u namelijk met een grote groep energie inkoopt, kan de prijs behoorlijk dalen. Hoe meer mensen energie afnemen, hoe lager de prijs.  
 
Via internet kunt u verschillende sites vinden die u deze collectiviteitskorting aanbieden. U kunt lid worden van de site en op die manier meedingen naar goedkopere energie. Collectieve energie kunt u ook verkrijgen doordat u misschien bij een vereniging zit die dit aanbiedt.

Met z’n allen koopt u dan energie in, waardoor u fikse korting kunt krijgen. Dit gebeurt door middel van een energieveiling waarbij de leverancier die de laagste prijs bied, de winnaar is. Deze doet u dan een aanbod om energie af te nemen.  
 
Helaas doen niet alle energiebedrijven mee op de energieveilingen en de deelnemende leveranciers bieden niet altijd al hun producten aan. U moet daarom zelf goed blijven opletten en prijzen blijven vergelijken.

Soms is een ander energiebedrijf voor u alleen goedkoper, dan een energiebedrijf voor een hele groep. Het grote voordeel is dat overstappen naar een andere energieleverancier toegankelijker wordt voor meer mensen.  
 
Let wel goed op dat u alles hebt nagelezen voor u met het contract in zee gaat. Sommige sites bieden collectiviteit aan zonder dat u lid hoeft te worden, maar deelname is dan niet altijd gratis.

Daarnaast moet u ook kijken naar het contract wat u op dat moment hebt. Kunt u zomaar overstappen of zit u hier nog voor een langere periode aan vast en riskeert u een boete als u toch vroegtijdig het contract verbreekt? Kortom, collectiviteit kan u veel voordelen opleveren, maar u moet wel goed blijven opletten.

winkelen

Besparen

collectiefcollectieve energieafnameenergieenergieafnameenergiebedrijvengoedkopere energiegroep energie

Comments are disabled.