Betalen jongeren meer voor hun autoverzekering?

Betalen jongeren meer voor hun autoverzekering?

Wanneer je pas je rijbewijs hebt betaal je meer premie voor je autoverzekering. Dit komt omdat je als beginnend bestuurder meer risico op een ongeluk hebt dan een ervaren bestuurder. Maar ook omdat er geen schadevrije jaren zijn die de kosten omlaag brengen. Zeker voor jongeren is het dus goed om verzekeringen eens goed onder de loep te nemen en te bekijken waar er mogelijkheden zijn om te besparen. Maar wel zonder dat je hoeft in te leveren op je dekking.

Op deze website kun je autoverzekeringen vergelijken. Er zijn verschillende grote verzekeraars die je graag binnen willen halen met de mooiste deals. Deze verzekeraars hebben wij op de website staan en zijn afzonderlijk van elkaar te vergelijken.

Door het vergelijken kun je al snel enkele tientjes per maand besparen. Dit lijkt misschien niet heel veel geld. Dan moet je het zeker eens per jaar bekijken. Er zijn mensen die voor minder dan 100 euro per jaar overstappen van energieleverancier, dus waarom niet van autoverzekering. 

Waar moet je op letten bij een autoverzekering?

Waar moet je op letten bij een autoverzekering?

Er zijn veel verschillende autoverzekeringen die je kunt afsluiten. Het eerste dat opvalt is hoeveel kilometers je jaarlijks denkt te rijden. Hoe minder je op de weg bent hoe goedkoper de verzekering voor je auto zal zijn. Maar zorg er wel voor dat je een daadwerkelijk goede inschatting maakt. Neem wanneer je het aantal kilometers hebt bereikt is het advies om contact te hebben met de verzekeraar.

Verder kun je op het soort dekking letten. Je bent verplicht om minimaal een W.A. verzekering te hebben. Maar lang niet alles is daarmee geregeld. Zo is het verstandig om inzittenden te verzekeren en ook te zorgen voor rechtsbijstand. Met name het laatste de rechtsbijstand is verstandig omdat het vaak voorkomt dat er na een ongeval discussie ontstaat over wie er fout is.

Tot slot is het verstandig te weten hoe de verzekering geregeld is. Je kunt denken aan het regelen van hulp bij een ongeval, contact en de beoordeling als het om ongevallen afhandeling gaat. Een grotere verzekering heeft hierin vaak een voordeel door jarenlange expertise.

Waarom betalen jongeren meer voor een verzekering?

Waarom betalen jongeren meer voor een verzekering?

Wanneer je jong bent heb je nog geen ervaring in het verkeer. Het missen van deze ervaring zorgt voor een groter risico op een ongeval of schade. Daarom betaal je in de eerste jaren meer voor het afsluiten van een autoverzekering. Naarmate je schadevrije jaren hebt zullen de kosten dalen. Dit kan behoorlijk veel verschil maken in de kosten die je betaald voor een autoverzekering.

Daarnaast maakt het soort auto dat je wilt verzekeren, de plaats waar de verzekering afgesloten zal worden en de kilometers die je denkt te rijden ook een groot verschil. Zo is het verzekeren van een snelle en ook zwaardere auto vaak fors duurder dan een kleine auto met beperkt vermogen. Er is dus veel om rekening mee te houden zodat je niet teveel betaald voor een autoverzekering. Zeker tijdens je beginjaren als bestuurder.

Natuurlijk stellen verzekeraars ook strenge voorwaarden aan een autoverzekering. Zo kan het zijn dat in de verzekerings clausule is opgenomen dat je niet verzekerd bent wanneer je drank op hebt of met drugs achter het stuur zit. Maar je kunt ook denken aan medicatie gebruik, waarbij er duidelijk een gele sticker op de verpakking te vinden is.

Je hebt als (beginnend) maar ook als ervaren automobilist dus veel verantwoordelijkheid bij het rijden van een auto. Het is heel belangrijk dat je deze verantwoordelijkheid serieus neemt en zo veilig kunt deelnemen aan het verkeer.

Naast een forse boete ook uitsluiting bij een verzekering?

Naast een forse boete ook uitsluiting bij een verzekering?

Jij bent waarschijnlijk geen brokkenpiloot of een adrenaline boefje. Maar het is toch vermelden meer dan waard dat sommige dingen niet samengaan met deelname aan het verkeer. Je kunt zoals gezegd aan drank en drugs denken. Maar ook mobiele telefoons zorgen voor gevaarlijke situaties. Investeer om deze reden in een carkit voor de auto. Dat is overigens nog goedkoper dan een boete voor niet handsfree rijden.

Daarbij ga ik er ook vanuit dat je familie, vrienden, kinderen of een partner hebt die je graag thuis ziet komen. Ook zij hebben een verantwoordelijkheid door je niet te storen wanneer je onderweg bent.

Ga goed voorbereid de weg op. Met een goede verzekering en een gezond verstand. Daar profiteer je uiteindelijk het meeste van.

Betalen jongeren meer voor hun autoverzekering?
Schuiven naar boven