Abonneer je niet levenslang

We kennen het allemaal. De verleidingen zijn groot, de aanbiedingen fantastisch. Een dagbladabonnement een maand gratis op proef en een iPad cadeau. Glossy post van de loterij, die jou en je buurt gouden bergen en zelfs een ander leven belooft. 

Een warme stem aan telefoon (tijdens etenstijd, dat wel) die het wel erg verleidelijk maakt om niet over te stappen naar die andere provider met nog sneller internet  + bellen + TV-radio. En natuurlijk voorlopig voor weinig. Het lijkt wel Sinterklaas. Daarnaast de vriendelijke benadering (meestal ook telefonisch – en ook tijdens etenstijd) van goede doelen, die u smeken uw bijdrage toch nog iets op te trekken.  ‘Ja’ zeggen ligt voor de hand. ‘Nee’ zeggen is moeilijk. Tot het nodig is om te besparen in het huishoudboekje. En dan komen ook abonnementen onder vuur. Een paar suggesties. 

 
Eén: Kun je zonder?  

Zonder je dagblad, als je toch naar het Journaal kijkt of luistert, of het laatste nieuws vindt op internet?  Zonder Wegenwachtabonnement, als je een oude auto rijdt en zelf alleen weet waar de benzine in moet? Zonder consumentenmagazine, als je minder geïnteresseerd bent in duurzaamheid of betrouwbaarheid van producten of simpelweg het geld niet hebt om veel aan te schaffen? 

 
Twee: Wil je zonder? 

Wil je graag dat die kwaliteitskrant gedrukt blijft verschijnen? Wil je dat musea open kunnen blijven, ook al ga je daar maar weinig naar toe met je jaarkaart? Wil je je breder oriënteren via magazines op diverse gebieden die jouw belangstellingen hebben: Kunst & Cultuur, Wonen, Welzijn? En al kun je niet alles steunen – hecht je er waarde aan om bij te dragen aan goede doelen? 
 

winkelen

Drie: Wanneer moet je opzeggen? 

Abonnementen, waar je gemakkelijk aan komt, maar zeer moeilijk vanaf komt zijn al lange tijd een doorn in het oog van velen. Stilzwijgende verlenging, of lange opzegtermijnen – wees er alert op, want ze zijn er nog steeds. Sinds december 2011 is er zelfs een wet van kracht geworden, de Wet van Dam, om de macht van abonnementenverstrekkers te breken. En met enig succes.  
 
Voorkom dat abonnementen levenslang worden! En als je vele goede doelen een warm hart toe draagt – geen probleem. Maar als er één bij komt, zeg er dan ook eens één af.. 

Hoe bespaar je geld

aanbiedingabonnementkun je zonderproviderwanneer moet je opzeggenwil je zonder

Comments are disabled.