7 voordelen van zonnepanelen

7 voordelen van zonnepanelen

Wanneer je op zoek bent naar een goede investering zijn zonnepanelen een uitgelezen kans. Ontdek de voordelen van zonnepanelen. Je kunt voor het plaatsen van zonnepanelen een interessante subsidie krijgen. Naast het feit dat je al op je maandelijkse energiekosten kunt besparen door een lager verbruik. De meeste zonnepanelen gaan overigens ook nog eens jaren mee. Sterker nog! De huidige zonnepanelen kunnen een levensduur van 25 jaar bereiken. Waarbij ze nog altijd een opbrengst hebben van 85 procent. 

Waar de investering vaak binnen 6 tot 8 jaar terugverdiend is profiteer je dus nog steeds. Wanneer je dit vergelijkt met de rente op je spaarrekening is investeren in zonnepanelen een uiterst goede keuze. Zeker wanneer je het geld van je spaarrekening de komende jaren niet nodig hebt voor andere doelen of een verbouwing aan je woning.  

De opbrengst ligt een beetje aan de plaatsing van zonnepanelen. Op een plat dak zullen ze doorgaans meer opbrengst hebben dan op een schuin dak of bij dichte bebouwing. Wist je trouwens dat een normale dag meer energie oplevert dan een zonnige zomerdag? Laat jezelf overtuigen met de 7 voordelen van zonnepanelen.

Een van de voordelen van zonnepanelen is, je betaald minder energiekosten.

Je betaald minder energiekosten.

Wanneer je kiest voor zonnepanelen merk je dit direct in je energieverbruik. Dat is een van de grote voordelen van zonnepanelen die je moet weten. Je energieverbruik zal door de plaatsing van zonnepanelen namelijk fors dalen. Zeker wanneer je ook nog eens let op het energieverbruik binnen het gezin kan dit een goede en verstandige investering zijn. Maar je moet er wel geld voor hebben om ze te kunnen plaatsen.

Na het plaatsen van zonnepanelen is de afname in verbruik direct zichtbaar. Dit kan van enkele tientjes per maand tot vele honderden euro’s per jaar verschil maken. Er zijn zelfs voorbeelden van woningen die inmiddels energie terugleveren. Waarbij je niet teveel moet verwachten van de vergoeding voor energie. Deze is vaak slechts enkele centen. 

Je investeert in een duurzaam energieproduct.

Je investeert in een duurzaam energieproduct.

Dat je investeert in een prachtig duurzaam energieproduct is zeker. Want zonnepanelen leveren je energie zonder uitstoot van schadelijke stoffen en gassen. Wanneer je het op grote schaal bekijkt helpt het binnen Nederland aanzienlijk. Want door de energie opwekken hoeven energiecentrales minder te verstoken. 

Hoewel we op de goede weg zijn betreft zonnepanelen kunnen er zeker nog heel wat op de daken worden geplaatst. Want door de toename aan elektrische apparaten en machines is het verbruik de afgelopen jaren toch toegenomen. En dat terwijl iedereen inmiddels energiezuinige verlichting en apparaten met energielabel A heeft. 

Het levert meer rendement op dan spaargeld.

Het levert meer rendement op dan spaargeld.

Waar je op spaargeld inmiddels geen rente meer hebt en mogelijk zelfs moet gaan betalen is het kiezen voor zonnepanelen een uitgelezen kans om toch te verdienen. Door energiekosten verlagen maar ook omdat een woning energiezuiniger is en een beter energielabel krijgt. Je woning zal door zonnepanelen dus ook meer waard worden dan. Je spaargeld kan door deze vorm van investeren dus echt veel waard worden. 

Je hebt mogelijk recht op subsidie

Je hebt mogelijk recht op subsidie

In Nederland krijg je voor het plaatsen van energiezuinige oplossingen (waaronder zonnepanelen) een tegemoetkoming van het rijk. Deze noemen wij subsidie wat eigenlijk een verkeerd woord is. Het is namelijk een investering voor Nederland omdat er door verminderen van verbruik en uitstoot van schadelijke stikstof, CO2 en andere vervuilende lucht weer ruimte is voor andere bedrijfsvoering.

Er is weinig onderhoud nodig voor zonnepanelen.

Er is weinig onderhoud nodig voor zonnepanelen.

Na de plaatsing hebben zonnepanelen weinig onderhoud nodig. Dit komt door de manier waarop de zonnepanelen worden geplaatst. Maar ook door de speciale coating die water en vuilafstotend is. En daardoor de energieopbrengst van zonnepanelen optimaliseren.

Wanneer je toch besluit om zonnepanelen te laten reinigen is het goed een gespecialiseerd bedrijf te vragen. Deze kunnen de zonnepanelen doorgaans van een nieuwe coating voorzien waardoor je de komende tijd klaar bent voor optimale energie opbrengst.

De levensduur is langer dan 10 jaar.

De levensduur is langer dan 10 jaar.

De huidige zonnepanelen gaan inmiddels 25 jaar mee met een energieopbrengst van 85 procent. Dit is echt van de laatste jaren waarin zonnepanelen en de technieken erachter een aanzienlijke verbeter en vernieuwingsslag hebben gemaakt. Door de lange levensduur en de snelle manier waarop je deze investering kunt terugverdienen kun je snel winst behalen. 

Er zit echter een groot verschil in soorten zonnepanelen. Dat maakt het goed te informeren over de soort en manier van montage. Maar ook hoe het met de garantie op de producten zit. Wanneer je voor een groter bedrijf kiest is er ook meer zekerheid dat je aanspraak kunt maken op garanties als er in de toekomst toch wat gebeurd met de zonnepanelen. Met voorkeur kun je kiezen voor fabrieksgarantie op zonnepanelen. Dan heb je altijd een bedrijf om op terug te vallen bij defecten.

De investering verdiend zichzelf dubbel terug.

De investering verdiend zichzelf dubbel terug.

De investering in zonnepanelen verdien je uiteindelijk terug. Hoe lang dit duurt ligt een beetje aan de opbrengst in energie en je huidige verbruik. Soms kan dit al binnen 5 jaar zijn. Maar vaker komt het voor dat je er 7 jaar over doet om de investering in zonnepanelen terug te verdienen.

Ik hoop je natuurlijk een goed beeld te hebben gegeven van de voordelen die zonnepanelen hebben. Het is een investering dan ook meer dan waard. Waarbij je minder kosten voor energie betaald, je huis meer waard zal worden en je ruim25 jaar van dit voordeel kunt genieten. Bovendien maak je ook nog eens aanspraak op subsidies van het rijk en in sommige gevallen ook lokale subsidies. 

7 voordelen van zonnepanelen
Schuiven naar boven