67% vergelijk energieproducten en prijzen niet!

67% vergelijkt energieproducten en prijzen niet!

Daar schrok ik best wel van. Maar liefst 67% van alle huishoudens vergelijk energieproducten niet! Juist omdat je met een aantal muisklikken tientjes per maand kunt besparen of verdienen. Dat is natuurlijk een beetje op welke manier je dit bekijkt. Laten we daarom aan de slag gaan. Om daadwerkelijk geld te verdienen. 

Wanneer heb jij voor het laatst de energiekosten onder de loep genomen? Dat kan wel eens veel langer dan een jaar geleden zijn. Daarom is het tijd om deze stap opnieuw te maken. Want een enkel vergelijk op onze website kan een aanzienlijk verschil maken. Ik hoop dan ook dat ik je met mijn website kan overtuigen. Want dat is de reden dat ik aan de slag ben gegaan met het maken van deze website. Om je een voordeliger energiecontract in de schoenen te schuiven. Zodat je er het komende jaar voordelig, onbezorgd en warm bijzit. Klinkt niet gek toch? 

Maar vergelijken is bij energie al lang niet meer alleen gericht op geld besparen. Er kiezen steeds meer mensen voor verantwoorde groene energie. De energie van de toekomst. Daarom hebben wij die mogelijkheid ook bij energie producten vergelijken bijgevoegd. 

En de ervaring leert dat groene energie al lang niet meer zo duur hoeft te zijn als iedereen denkt. Je bent door subsidies of slimme constructies soms zelfs minder kwijt dan grijze varianten. Zo zorg dat je de laagste prijs kiest voor een product dat bij je past. 

Kost overstappen naar een andere energieleverancier geld? 

Kost overstappen naar een andere energieleverancier geld?

Een overstap is lang niet altijd kosteloos. Zeker niet wanneer je nog altijd aan een contract van je huidige leverancier vastzit. Het is dus goed om je huidige contract ook te bekijken. Zeker omdat je zelfs 3 tot soms wel 5 jaar voor een vast tarief kunt kiezen. Als dat het geval is kan overstappen een boete opleveren. De hoogte van de boete is afhankelijk of je ten einde van de looptijd zit of pas aan het begin. Maar kan ook vooraf bepaald zijn in het overeengekomen contract. 

Het is dus goed om hierover goed geïnformeerd te zijn als je wilt overstappen voor lagere kosten of een ander energieproduct. Wanneer je aan het einde van je looptijd zit kan je het contract soms ook doorlopend laten overnemen. Zodat direct na het eindigen van je contract je nieuwe contract bij de energieleverancier naar keuze begint. 

Een overstap is altijd spannend. Maar een energieleverancier is altijd verplicht om je te wijzen op de geldende voorwaarden. Wat zijn de kosten, hoe lang zit je aan het contract vast, hoe hoog is de boete als je wilt overstappen en hoe betaal je de rekeningen.  

Zijn energiebedrijven landelijk of plaatselijk? 

Er zijn energieleveranciers die vooral regionaal proberen te opereren. Maar eigenlijk kun je door heel Nederland zelf kiezen. Of je nu kiest voor een contract met vandebron of Nuon maakt dus maar weinig verschil. Je hebt het dus zelf helemaal in de hand bij wie je energie wilt afnemen.  

Het kan wel verschillen welke energie netbeheerder je hebt. Maar dat heeft weinig te maken met de kosten voor energie, de energie leverancier of het soort energie dat je kiest.  

Wat ik leuk vind is dat er steeds meer kleine bedrijven op de markt komen. Die doorgaans heel snel kunnen groeien. Zo is vandebron inmiddels gegroeid tot een groter bedrijf met veel klanten.  

Waar grotere energiebedrijven vooral inzetten op persoonlijke marketing. Dus een adviseur die bij je aan de deur komt. De telefoontjes die je krijgt of de advertenties die je ziet. Zullen kleinere bedrijven je vooral benaderen via vergelijkingen, goede recenties en kleinschalige marketing op specifieke media.  

Kies je de laagste prijs of juist een groen product? 

Een energiekeuze maak je altijd zelf. Maar een keuze maken is niet altijd gemakkelijk. Soms wil je voor de beste energie kiezen maar ligt de prijs hoger dan bestaande contracten of leveranciers. Dat is natuurlijk een uiterst persoonlijke overweging.  

Kies je de laagste prijs of juist een groen product

Het is daarom goed om duidelijk te zijn over wat je wilt. Wil je echt voor groene energie gaan, vind je het minder belangrijk dan de prijs of wil je kiezen voor de perfecte balans. Dat maakt het vergelijken van de verschillende energieproducten ook een stuk gemakkelijker. Maar ook de prijs die naar voren komt. Omdat je bekend bent met je gemiddelde gebruik en maandelijkse lasten. 

Nogmaals, ik hoop je natuurlijk te overtuigd om te vergelijken. Omdat het loont! Zodat je daadwerkelijk geld kunt besparen door een overstap naar een nieuwe energieleverancier. 

67% vergelijk energieproducten en prijzen niet!
Schuiven naar boven