4 Tips voor een betere betaalbare zorgverzekering.

4 Tips voor een betere betaalbare zorgverzekering.

Stap jij ook over naar een betaalbare zorgverzekering? Via de vergelijker op onze website is zorgverzekering met de beste dekking en laagste prijs snel gevonden. Veel makkelijker dan dat je op het internet aan het rondkijken bent op zoek naar voordeel.

Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze lees je in dit artikel een aantal tips hoe je het beste op zoek kunt naar de juiste zorgt tegen de laagste prijs. Want zorgkosten zijn in Nederland al relatief hoog wat ieder jaar opnieuw vergelijken de manier maakt om toch wat geld in je zakken te houden. Je kunt bij ons basis zorgverzekeringen met elkaar vergelijken maar er ook voor kiezen om aanvullende verzekeringen onder de loep te nemen. Je kunt denken aan de tandarts verzekering of dekking voor fysiotherapie en alternatieve geneeswijze. Er is dus altijd wel een voordeel te vinden.Van het vergelijken van de dekking die zorgverzekeraars bieden tot aan de vergoedingen voor tandheelkunde en het gespreid betalen van het verplicht eigen risico.

Een betaalbare zorgverzekering? Vergelijk de basis dekking.

Een betaalbare zorgverzekering? Vergelijk de basis dekking.

In Nederland hebben we gelukkig één van de beste zorgstelsels ter wereld. Hierdoor is iedere inwoner van ons land wel verplicht om ten minste een basiszorgverzekering af te sluiten. Maar wat houdt een basiszorgverzekering nou precies in en waar moet je op letten als je deze afsluit. 

Het is zeer belangrijk om goed te controleren welke zorgverzekeraar welke dekking biedt. Bij zorgverzekeraar A kan je bijvoorbeeld wel terecht in het ziekenhuis bij jou om de hoek maar bij zorgverzekeraar B moet je eerst 80 km rijden voordat je geholpen kan worden. Omdat zorgverzekeraars afspraken met bepaalde zorginstanties hebben, moet je dus goed bekijken welke het best bij jou past. Maar niet alleen de locaties waar je terecht kan zijn belangrijk, ook de behandelingen zijn een kritisch punt om naar te kijken. Kortom, voordat je zomaar een basiszorgverzekering kiest, valt er een hoop uit te zoeken. En dat is ook goed voor je portemonnee. 

Profiteer van aanvullende zorg bij een betaalbare zorgverzekering?

Profiteer van aanvullende zorg bij een betaalbare zorgverzekering?

Naast je basiszorgverzekering, kan je ook kiezen voor aanvullende verzekeringen zoals de tandarts zorgverzekering. In sommige basis verzekeringen worden kleine kosten voor de tandarts al gedekt, maar als het gaat om wat grotere behandelingen betaal je zelf de prijs.  

Daarom is een tandarts zorgverzekering de meest gekozen aanvullende zorgverzekering. Het is belangrijk om van jezelf te weten of je een gezond gebit hebt of niet. Want betalen voor een tandartsverzekering kost je maandelijks meer geld en dat is zonde als je het eigenlijk niet nodig hebt. 

De basisverzekering dekt alleen bij zeer accute tandzorg. Voor alle andere behandelingen moet je of een tandartsverzekering hebben of je moet zelf de kosten apart betalen. 

Net als bij een basiszorgverzekering heeft de tandarts verzekering ook een bepaalde dekking. Check dus goed welke aanvullende tandarts zorgverzekering bij je past. Let daarbij op welke tandzorg het best bij jouw gebit past en welke van deze zorgverzekeringen je het minste kost.  

Vergelijk de dekking van de aanvullende zorgverzekering. 

Vergelijk de dekking van de aanvullende zorgverzekering.

Zoals de term aanvullende zorgverzekering al aangeeft is het een verzekering voor zorg wat niet in de basiszorgverzekering zit. En goed voorbeeld is de kosten die je maakt bij een opticien of meer behandelingen bij een fysiotherapeut dan je basisverzekering dekt.  

Net als alle andere zorgverzekeringen dekt een aanvullende zorgverzekering ook niet altijd alles. De dekkingsvoorwaarden worden bepaald door de zorgverzekeraars. Dat houdt in dat zij bepalen welke vergoedingen zij geven en hoeveel premie je daar voor betaalt.

Welke zorg er vergoed wordt, en hoeveel procent daarvan, verschilt per aanvullende zorgverzekering.  Zo kan je kiezen voor een aanvullende verzekering die alle tandarts-, fysiotherapie- brillen- en lenzenkosten vergoed, maar ook voor een verzekering die dat deels vergoed.  

Het voordeel van een aanvullende zorgverzekering ten opzichte van een basiszorgverzekering is dat je alleen premie betaalt en geen eigen risico.  

Omdat er in Nederland zo’n 24 zorgverzekeraars zijn die per stuk verschillende aanvullende zorgverzekeringspakketten aanbieden, is het belangrijk om gedegen onderzoek te doen.  

Wat veel mensen vergeten is dat er voor kinderen in sommige gevallen ook een aanvullende nodig is. De basiszorgverzekering is voor kinderen tot 18 jaar gratis maar daarin worden bijvoorbeeld niet de kosten van een beugel gedekt. Hiervoor moet je dus ook een aanvullende verzekering afsluiten.  

Betaal het verplicht eigen risico gespreid per maand.

Betaal het verplicht eigen risico gespreid per maand.

Bij een basiszorgverzekering betaal je naast je premie ook je eigen risico. Voor het jaar 2020 is het eigen risico vastgesteld op €385,-. Dit betekend dat je de eerste €385,- die je in 2020 aan zorgkosten maakt, zelf moet betalen. De kosten die je daarna maakt, zijn voor de zorgverzekeraar. Meestal krijg je deze kosten in één keer voorgeschoteld, maar dat is niet voor iedereen gemakkelijk te betalen. Hierdoor kunnen er vervelende financiële situaties ontstaan. 

Om financiële problemen te voorkomen, bieden zorgverzekeraars hun klanten de mogelijkheid om het eigen risico gespreid te betalen. Je kan bijvoorbeeld met jouw zorgverzekeraar afspreken dat je je eigen risicio in termijnen van 10 maanden betaald.

Hierdoor is de kans op financiële problemen een stuk kleiner. Het is daarom goed om zelf even te checken welke zorgverzekeraar jou de mogelijkheid biedt om je eigen risico gespreid te betalen.  


Jouw zorgverzekering kan veel goedkoper!

Beste producten

Je hebt zojuist gelezen over zorgverzekeringen en aanvullende verzekeringen. Nieuwsgierig geworden? Maak dan eens een vergelijking tussen verschillende grote zorgverzekeraars. Op deze manier kun je veel geld op je basis zorg verzekering besparen. Maar ook kiezen voor een aanvullende zorgverzekering die bij je past of een tandarts verzekering voor orthodontie en reiniging. 

De beste zorgverzekeringen en de laagste kosten …

  • Binnen 2 minuten een overzicht van de goedkoopste en beste verzekeringen. 
  • Je vergelijkt veel verzekeraars en hun voorwaarden voor zorg.
  • Bespaar geld op je basis zorgverzekering die echt bij je past.
  • Begin vandaag al met vergelijken, het is 100% gratis en onafhankelijk!!!
  • Wij vergelijken dagelijks voor honderden gezinnen de zorgkosten.

Je kunt veel geld op je zorgverzekering of aanvullende verzekering besparen. Het maken van een vergelijking is dus zeker de moeite waard. Je profiteert bovendien van online voordeel en kies een pakket dat echt bij je past. Heel belangrijk in deze tijd. 

Bespaar vandaag al op zorgverzekering


 

Zorgverzekering blog

aanvullende tandarts verzekeringaanvullende zorg verzekerdaanvullende zorgverzekeringbetaalbare zorgverzekeringbetere zorgverzekeringfysiotherapie verzekerdmedicijnen verzekerdtandarts verzekeringtandheelkunde verzekerdzorgverzekering

3 Comments

  • Op de radio hoorde ik dat de zorgkosten voor komend jaar ook weer hoger zullen zijn. Ben heel benieuwd wat de premies straks zijn. Vanaf eind September/ begin oktober kunnen we weer vergelijken. Dat ga ik met de huidige kosten dan ook zeker doen!

  • Het afgelopen jaar had ik een goedkopere verzekering. Allemaal leuk en aardig maar veel was het niet. Moest heel veel zorgkosten zelf betalen. Dit jaar ga ik er echt even voor zitten. Goed dat je in de vergelijker ook kunt aangeven of medicatie verzekerd moet zijn. Daar zit voor mij (chronische pijn en nog meer) de grootste uitdaging.

  • Veel mensen kunnend ed zorgkosten nu al niet betalen. Dat maakt mij benieuwd naar volgend jaar. Was in het nieuws dat de kosten toch fors zullen stijgen en er weer veel wijzigingen in de basisverzekering zullen zijn. Dat kan niet goed blijven gaan. Wat is jullie ervaring?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij steunen ondernemers
Ben je ondernemer, werknemer of lokaal betrokken? Dan bieden wij je een gratis artikel op onze website aan. Zo hopen wij bedrijven een stukje extra promotie en steun te bieden.
Excuses voor deze pop-up! Je krijgt hem maar 1x te zien.